Osijek
PANIKA PREPLAVILA DRUŠTVENE MREŽE

Majka s Juga 2: Vozač bijelog kombija mami djecu slatkišima
Objavljeno 19. travnja, 2017.

Majka 12-godišnjeg dječaka proširila je preko Facebooka obavijest da je njezin sin umalo otet u ponedjeljak navečer oko 21 sat u osječkom naselju Jug 2. “POZOR ljudi.... prije pola sata moga sina zaustavio bijeli kombi bez registracije u Šibenskoj ulici na Jugu 2. Ponudio čokolade i sladoled da uđe kod njega u kombi i da ga 'kao' odveze kući.... obavijestili smo policiju a sad želimo i vama skreniti pažnju.... znači Osječani pripazite i upozorite djecu... sharajte!!!” - napisala je Osječanka.

Kako dalje dodaje, policija je uzela izjavu dječaka i dala se u potragu za bijelim kombijem. Iako smo u utorak pokušali kontaktirati majku, nije nam se javila na telefon.

Vijest o ljudima u bijelom kombiju koji djeci nude slatkiše da bi ih namamili, a potom nekamo i odvezli, nije novost u Slavoniji. Spomenuta je majka na komentare raznih ljudi kazala kako vjeruje u sinovu priču jer je detaljno opisao situaciju u kojoj se našao. Međutim, iz policije kažu nešto posve drugo, pojednostavljeno rečeno, dječak je mijenjao izjavu koju naknadno nije bilo moguće provjeriti.

- Obavještavamo Vas da smo dana 17. travnja zaprimili dojavu opisanu u Vašem e-mailu (navode majke 12-godišnjaka na Facebooku, nap.a.). Nakon obavljenih razgovora, policijski službenici nisu bili u mogućnosti potvrditi istinitost dojave dojavitelja - odgovorili su nam na upit iz Policijske uprave osječko-baranjske.

O bijelom kombiju pisali smo i prije dva mjeseca, kada je, navodno, viđen u Požegi. Tada se također u cijelu priču uključila i policija koja je dala priopćenje, a iako su tragali za spomenutim vozilom, nije pronađeno.

U Požegi su, navodno, dva muškarca izišla iz kombija i pratila dijete dok nije pobjeglo u svoju zgradu. U priči se spominjao i građanin koji je isti bijeli kombi vidio u ranim poslijepodnevnim satima na parkiralištu kod Katoličke škole. Ovaj građanin čak je opisao dvojicu muškaraca koji su bili u kombiju kao osobe u dobi između 40 i 50 godina, od kojih jedan ima brkove. Navodno su se, kada su primijetili da ih građanin promatra, odvezli, a cijelo je vrijeme motor kombija bio upaljen.

Ista je priča izazvala paniku na brodskom području 2015. godine kada je policija, nakon provedene istrage, utvrdila da je bila riječ o dezinformaciji. S. Lacić

BIJELI KOMBI U ĐAKOVU?

Između brojnih komentara na Facebooku našao se i jedan u kojem građanin navodi da se ista stvar s bijelim kombijem dogodila prije oko mjesec dana u Đakovu. Navodno je kombi imao varaždinske ili požeške registracijske oznake, a vozač je izišao iz vozila i trčao za djecom. Usput ih je, navodno, dozivao da dođu do kombija. Koliko ima istine u cijeloj ovoj priči vidjet će se kada policija provede detaljnu kriminalističku istragu.

POLICIJA: NE DIŽITE PANIKU, DO SADA SU DOJAVE BILE NEUTEMELJENE

Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske, kazao nam je da iako je priču dječaka iz Osijeka bilo nemoguće provjeriti, u slučaju da građani primijete bilo kakve sumnjive osobe ili vozila, odmah to trebaju dojaviti policiji na 192. Policija će izići na mjesto dojave i utvrditi činjenice.

- Do sada ni jedna dojava o bijelom kombiju nije bila utemeljena te stoga nema potrebe za širenjem panike i nepotrebne uznemirenosti u javnosti - kažu iz policije. Objava majke koja upozorava na vozača bijelog kombija u Osijeku podijeljena je na Facebooku nekoliko tisuća puta i vidjeli su je desetci tisuća građana. Dovoljan broj za paniku velikih dimenzija.

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike