Osijek
PANIKA PREPLAVILA DRUŠTVENE MREŽE

Majka s Juga 2: Vozač bijelog kombija mami djecu slatkišima
Objavljeno 19. travnja, 2017.

Majka 12-godišnjeg dječaka proširila je preko Facebooka obavijest da je njezin sin umalo otet u ponedjeljak navečer oko 21 sat u osječkom naselju Jug 2. “POZOR ljudi.... prije pola sata moga sina zaustavio bijeli kombi bez registracije u Šibenskoj ulici na Jugu 2. Ponudio čokolade i sladoled da uđe kod njega u kombi i da ga 'kao' odveze kući.... obavijestili smo policiju a sad želimo i vama skreniti pažnju.... znači Osječani pripazite i upozorite djecu... sharajte!!!” - napisala je Osječanka.

Kako dalje dodaje, policija je uzela izjavu dječaka i dala se u potragu za bijelim kombijem. Iako smo u utorak pokušali kontaktirati majku, nije nam se javila na telefon.

Vijest o ljudima u bijelom kombiju koji djeci nude slatkiše da bi ih namamili, a potom nekamo i odvezli, nije novost u Slavoniji. Spomenuta je majka na komentare raznih ljudi kazala kako vjeruje u sinovu priču jer je detaljno opisao situaciju u kojoj se našao. Međutim, iz policije kažu nešto posve drugo, pojednostavljeno rečeno, dječak je mijenjao izjavu koju naknadno nije bilo moguće provjeriti.

- Obavještavamo Vas da smo dana 17. travnja zaprimili dojavu opisanu u Vašem e-mailu (navode majke 12-godišnjaka na Facebooku, nap.a.). Nakon obavljenih razgovora, policijski službenici nisu bili u mogućnosti potvrditi istinitost dojave dojavitelja - odgovorili su nam na upit iz Policijske uprave osječko-baranjske.

O bijelom kombiju pisali smo i prije dva mjeseca, kada je, navodno, viđen u Požegi. Tada se također u cijelu priču uključila i policija koja je dala priopćenje, a iako su tragali za spomenutim vozilom, nije pronađeno.

U Požegi su, navodno, dva muškarca izišla iz kombija i pratila dijete dok nije pobjeglo u svoju zgradu. U priči se spominjao i građanin koji je isti bijeli kombi vidio u ranim poslijepodnevnim satima na parkiralištu kod Katoličke škole. Ovaj građanin čak je opisao dvojicu muškaraca koji su bili u kombiju kao osobe u dobi između 40 i 50 godina, od kojih jedan ima brkove. Navodno su se, kada su primijetili da ih građanin promatra, odvezli, a cijelo je vrijeme motor kombija bio upaljen.

Ista je priča izazvala paniku na brodskom području 2015. godine kada je policija, nakon provedene istrage, utvrdila da je bila riječ o dezinformaciji. S. Lacić

BIJELI KOMBI U ĐAKOVU?

Između brojnih komentara na Facebooku našao se i jedan u kojem građanin navodi da se ista stvar s bijelim kombijem dogodila prije oko mjesec dana u Đakovu. Navodno je kombi imao varaždinske ili požeške registracijske oznake, a vozač je izišao iz vozila i trčao za djecom. Usput ih je, navodno, dozivao da dođu do kombija. Koliko ima istine u cijeloj ovoj priči vidjet će se kada policija provede detaljnu kriminalističku istragu.

POLICIJA: NE DIŽITE PANIKU, DO SADA SU DOJAVE BILE NEUTEMELJENE

Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske, kazao nam je da iako je priču dječaka iz Osijeka bilo nemoguće provjeriti, u slučaju da građani primijete bilo kakve sumnjive osobe ili vozila, odmah to trebaju dojaviti policiji na 192. Policija će izići na mjesto dojave i utvrditi činjenice.

- Do sada ni jedna dojava o bijelom kombiju nije bila utemeljena te stoga nema potrebe za širenjem panike i nepotrebne uznemirenosti u javnosti - kažu iz policije. Objava majke koja upozorava na vozača bijelog kombija u Osijeku podijeljena je na Facebooku nekoliko tisuća puta i vidjeli su je desetci tisuća građana. Dovoljan broj za paniku velikih dimenzija.

Možda ste propustili...

JOŠ POVOLJNIJI UVJETI ZA STANOVNIKE ŽUPANIJE

PBZ snizio kamatu na kredite za energetsku obnovu zgrada

4.SA TEHNIČKE ŠKOLE “NIKOLA TESLA” OSIJEK, STROJARSKI SMJER

50 godina mature

NOVI IZGLED DVORIŠTA DOMA NA DRINSKOJ

Građevinci i kipari uljepšali okoliš

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas