Mozaik
PJEVAČ IRON MAIDENA

Bruce Dickinson iz svog džepa
isplatio plaće radnicima
Objavljeno 18. travnja, 2017.
Poznati je rocker ne samo pilot nego i predsjednik uprave aviokompanije Cardiff Aviation, koja postoji od 2012.

Poznato je da je frontmen heavy metal grupe Iron Maiden, Bruce Dickinson, svestrana osoba, koja se između ostalog bavi i avijacijom. Ne samo da je pilot nego je i predsjednik uprave aviokompanije Cardiff Aviation.

Kad je čuo da zaposlenici te tvrke nisu dobili svoje tjedne plaće već dva tjedna i da ih neće dobiti navrijeme prije Uskrsa, posegnuo je u vlastiti džep i isplatio polovinu plaće svim radnicima kako bi im olakšao blagdane.

- Na žalost, tvrtka Cardiff Aviation nije bila u mogućnosti isplatiti u cijelosti plaće radnicima na održavanju i mehaničarima prije samog blagdana. Zato sam im prije Uskrsa odlučio osobno isplatiti 50 posto plaća koje dugujemo - rekao je Dickinson za Wales Online.

Ispričavajući se, Dickinson je dodao:

- Ja i širi tim uprave žalimo zbog nastale situacije i svjesni smo kakve bi to posljedice imalo na naše ljude. Ispričali smo im se osobno za vrijeme sastanka i obećali smo da će ostatak plaće dobiti što je prije moguće.

Financijska sredstva trebala bi biti spremna za isplatu pune plaće u idućih 14 dana, ali on se nada da radnici neće morati čekati tako dugo.

- Znam da Cardiff Aviation ima svijetlu budućnost, tako da, osim što smo se ispričali, zamolili smo radnike da budu strpljivi dok se trudimo ispraviti ovaj problem najbrže moguće - rekao je pjevač/direktor.

Tvrtka Cardiff Aviation pokrenuta je 2012. i nudi usluge održavanja i popravka aviona, ali i obuku pilota, instrumentarij za manevre zračne borbe i leasing. Kompanija trenutačno imao 150 zaposlenih.

Dickinson je kao pjevač Iron Maidena na europskom dijelu turneje kojom promoviraju album “The Book of Souls” iz 2015. godine. Ove subote, 22. travnja, nastupaju u Antwerpu u Belgiji, potom 24. i 25. travnja u njemačkom Oberhausenu, 28. i 29. travnja u Frankfurtu, 2. svibnja u Hamburgu, 4. svibnja u Nottinghamu, 6. svibnja u Dublinu, 8. svibnja u Manchesteru, 10. svibnja u Sheffieldu, 11. svibnja u Leedsu, 14. svibnja u Newcastleu, 16. svibnja u Glasgowu, 17. svibnja u Aberdeenu, 20. svibnja u Liverpoolu, 21. svibnja u Birminghamu, 24. svibnja u Cardiffu, 27. i 28. svibnja u Londonu. U lipnju odlaze na američku turneju.

Tanja KVORKA

Maideni ove subote, 22. travnja, nastupaju u Antwerpu u Belgiji, potom 24. i 25. travnja u njemačkom Oberhausenu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana