Autoglas
STIGAO U HRVATSKE AUTOSALONE

Citroën oplemenio svoju limuzinu - novi C-Elysée
Objavljeno 18. travnja, 2017.

Novom C-Elyséeu, koji je od 2012. prodan u gotovo 400.000 primjeraka, dizajn je nadopunjen novim, još prestižnijim prednjim krajem. Uvedena su stražnja 3D svjetla, novi ukrasni poklopac kotača i novi naplatak od lagane legure od 16’’ te dvije nove boje karoserije. Poznat je po svojoj udobnosti i prostranosti, a sada je oplemenjen i tehnologijama koje olakšavaju vožnju zahvaljujući sustavima Citroën Connect Radio i Citroën Connect Nav sa 7-inčnim tabletom osjetljivim na dodir.

Citroën C-Elysée ponajprije je osmišljen kako bi odgovorio na očekivanja međunarodnih tržišta i rezultat je cjelokupnog znanja i umijeća marke Citroën. S obzirom na njegov stil i svojstva, namijenjen je kupcima koji traže trovolumensku limuzinu koja je istovremeno privlačna i pristupačna. Novi Citroën C-Elysée lansiran je krajem 2012. na Mediteranu i krajem 2013. u Kini, čime se istaknuo kao jedan od najprodavanijih modela Citroëna.

Komercijalni uspjeh na velikim tržištima potaknut je uspjehom modela C-Elysée na svjetskom prvenstvu FIA WTCC. Citroën je ostvario velik uspjeh osvojivši tri naslova svjetskog prvaka u kategoriji konstruktora i tri naslova svjetskog prvaka u kategoriji vozača u tri godine sudjelovanja. Nakon što je donio ugled modelu i Citroënu, C-Elysée WTCC prepušta mjesto novoj sportskoj pustolovini dolaskom novog Citroëna C3 na prvenstvo FIA WRC.

Novi C-Elysée nudi istinsku ravnotežu za kupce koji su u potrazi za limuzinom koja je ujedno privlačna i pristupačna. Odlikuje se izvanrednim ležanjem na cesti zbog kojeg je svako putovanje udobno, bez obzira na cestu. Kompaktan je izvana, a istodobno straga nudi prostor dostojan većih vozila te prostran prtljažnik od 506 l.

Novi C-Elysée opremljen je gamom učinkovitih i ekonomičnih motora. U benzinskoj izvedbi nudi motor PureTech 82 koji je dostupan s ručnim mjenjačem. U dizelskoj izvedbi dostupan je s motorom BlueHDi 100. C-Elysée proizveden je u Vigu u Španjolskoj, a na hrvatskom tržištu u ponudi je od travnja. Početna cijena izvedbe Feel je 89.900 kn.M.Bugarić

Možda ste propustili...

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala