Autoglas
KVALITETA DOSTUPNA I U HRVATSKIM AUTOSALONIMA

Premijera: Peugeot 301
Objavljeno 18. travnja, 2017.
Na hrvatsko tržište lansiran je od travnja s cijenom već od 82.300 kn

Peugeot 301 prvi je automobil koji je razvijen posebno za segment B Sedan, a od lansiranja 2012. proizvedeno je više od 360.000 primjeraka diljem svijeta. Taj uspjeh temelji se na prepoznatljivim značajkama koje obuhvaćaju prostranost i obujam prtljažnika među najboljima u segmentu, vozna svojstva obilježena znanjem i umijećem, te dizajn prilagođen lokalnim zahtjevima.

Kako bi se zadovoljile potrebe sve brojnijih kupaca u tom strateškom segmentu, novi Peugeot 301 naglašava svoje kvalitete novim adutima. Karoserija mu je odjevena u najnovija stilska obilježja Peugeota. Okomito postavljena prednja maska, svjetla ugrađena u karoseriju i prilagođeni elementi utjelovljuju robusnost automobila. Svjetlosni potpisi u koje su sprijeda ugrađena LED svjetla izraz su napredne tehnologije.

Veliki dodirni zaslon od 7’’ temelj je tog razvoja. Brz je i precizan zahvaljujući kapacitivnoj tehnologiji te obuhvaća prikaz kamere za vožnju unatrag i navigacijskog sustava TomTom 3D. S pomoću aplikacije Mirror Screen triple play, jedinstvene ponude u segmentu, na njemu se prikazuje i sadržaj pametnog telefona.

Dinamičnost šasije naglašava gama suvremenih motora. Novost za Peugeot 301, trocilindarski benzinski motor PureTech 82 već je ugrađen u više od milijun automobila diljem svijeta. Dizelski motor 1.6L BlueHDi 100 odlikuje se rekordnom niskom potrošnjom i užitkom u vožnji. Na hrvatsko tržište lansiran je od travnja s dvije razine opremljenosti Active i Allure te cijenom već od 82.300 kn uz posebnu ponudu Peugeot Financiranja koja uključuje i četverogodišnje Optiway produljeno jamstvo.

Milan BUGARIĆ
UDOBNA I PRIVLAČNA KABINA

Vozač i četiri putnika mogu se smjestiti u udobnu i privlačnu kabinu. Prtljažnik od 640 litara jedan je od najvećih u segmentu. Uz obujam od 506 dm3 VDA 210, prtljažnik se jednim pokretom može povećati zahvaljujući stražnjim sjedalima koja se mogu preklopiti u omjeru 1/3-2/3, tako da se obujam može povećati na 1332 dm3 VDA 214.