Mozaik
RADIONICA ZA UČENIKE

Prezentirali i degustirali jela
Objavljeno 18. travnja, 2017.

U Ugostiteljsko-turističkoj školi održana je zanimljiva radionica za učenike završnih kuharskih i slastičarskih razreda. Radionicu je organizirala škola, u suradnji s tvrtkom Podravka, koja je donirala sve potrebne namirnice za provedbu praktičnih zadataka. Voditelj radionice bio je Zlatko Sedlanić, službeni promotor kuharstva i predstavnik iz Podravke. Svrha radionice bila je upoznati učenike završnih razreda kuharskih, hotelijerskih i slastičarskih zanimanja, s Podravkinim asortimanom polugotovih proizvoda, dodataka jelima, začinima i mirodijama, polugotovim kremama, biskvitima i drugim proizodima. “Učenici ovih zanimanja vrlo brzo izlaze na tržište rada i Podravki je vrlo važno upoznati mlade naraštaje s mogućnostima i proizvodima koje imaju u svojoj ponudi. Na ovaj način educiramo učenika da prije početka svojeg profesionalnog puta znaju za sve prednosti koje nude ovakve vrste proizvoda”, rekao je Zlatko Sedlanić. Zadatak učenika bio je, prema recepturama koje im je podijelio voditelj, samostalno pripremiti, zgotoviti, poslužiti i prezentirati određeno jelo koje će u konačnici svi učenici zajedno moći degustirati.

Tako se na stolu moglo pronaći i degustirati jela kao što su salata od tune, slanutka i tjestenine, salata od piletine u košarici od parmezana, slavonski čobanac na Podravkin način, fiš-paprikaš od soma s tjesteninom, mesne okruglice s bademima, proljetna pljeskavica s đuvečom i rižom, rolada od piletine s keljom, prilog od ječma s ciklom te slastice: jastučići s višnjama i kremom od vanilije, čokoladne kocke, muffins s bundevom, muffins s kokosom i još mnoga druga zanimljiva jela.

- Učenici su uživali u radionici, a jela koja su samostalno napravili i prezentirali na tanjuru dokazuju da su se odlično snašli u svojim zadacima - rekao je Andrej Kristek, voditelj praktične nastave u Ugostiteljsko-turističkoj školi, strukovni učitelj mentor. Predstavnik Podravke nije krio zadovoljstvo prikazanim te je dogovorena daljnja suradnja na ovakvim projektima. V. Latinović

Možda ste propustili...

ZARADIO PREKO 10 MILIJARDI

Spielberg srušio rekord

PJEVAČICA U LONDONU

Premijera mjuzikla o Tini Turner

NEOBIČAN DOGAĐAJ U SLAVONSKOM BRODU

Konji lutali prometnom cestom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VLATKO ŠTAMPAR STAND UP KOMIČAR, DANAS NASTUPA U OSIJEKU

Za Osječane spremam spektakl: plesačice, janjetina, karaoke, trubaduri - i dvosatni stand up

2

TRADICIONALNA 8. ČAČINAČKA PALAČINKIJADA

Osnovci se pokazali kao sjajni majstori palačinki

3

DUGOMETRAŽNA KONKURENCIJA

Animafest - Natječe se osam filmova od Italije do Južne Koreje