Kultura
X. EPTA OD 18. DO 22. TRAVNJA

Natjecanje za mlade pijaniste koji žele graditi međunarodni ugled
Objavljeno 15. travnja, 2017.

Svečani koncert otvorenja jubilarnog, 10. EPTA međunarodnog natjecanja za mlade pijaniste održat će se u HNK-u u Osijeku, u utorak, 18. travnja, u 20 sati, čime će se na posebno svečan način obilježiti ovaj jubilej, a gradu Osijeku podariti nesvakidašnji glazbeni događaj! Nastupaju mladi, već proslavljeni solisti, pobjednici prošlih EPTA natjecanja u Osijeku, koji u svojim karijerama bilježe nastupe s uglednim orkestrima i u koncertnim dvoranama u Hrvatskoj i diljem Europe: Ivan Krpan, Mia Pečnik, Mislav Ivaci i Jan Niković.

Na programu su najpopularniji ulomci klavirskih koncerata L. van Beethovena, E. Griega, F. Chopina i S. Rahmanjinova, koje će mladi umjetnici pod ravnanjem dirigenta Filipa Pavišića izvesti u suradnji sa Simfonijskim orkestrom HNK, kojemu će se ovom prigodom pridružiti osječki studenti gudači na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji i profesori osječke Glazbene škole.

U Osijeku glazbena povijest ne bilježi takav koncert! U jednoj večeri publika će imati priliku čuti prve stavke četiri klavirska koncerta uz dvije koncertne uvertire: Brahmsovu Tragičnu uvertiru op. 18 i Mozartovu Uvertiru iz opere Čarobna frula.

EPTA natjecanja u Osijeku su od 1999. Tijekom proteklih devet natjecanja okupila je više od 400 sudionika iz 40-ak zemalja svijeta s pet kontinenata. Riječ je o uglednom klavirskom natjecanju koje je Osijek upisalo na glazbenu kartu klavirskog svijeta i nezaobilazno je za mlade pijaniste koji žele graditi međunarodni ugled. N.Vek.

Možda ste propustili...

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente

Najčitanije iz rubrike