Učionica
TREĆE IZDANJE POPULARIZACIJSKOGA SIMPOZIJA KULTURNE I KREATIVNE INDUSTRIJE

"Kemija kreativne industrije" tema je Kreativne riznice 2017.
Objavljeno 14. travnja, 2017.

Iz godine u godinu popularizacijski simpozij Kreativna riznica popularizira teme kulturne i kreativne industrije u prostorima Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

To će učiniti i ove godine od 26. do 29. travnja, a pod pokroviteljstvom uglednih pokrovitelja: predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednika Sabora Bože Petrova, Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Studentskoga zbora Sveučilišta u Osijeku. Ovo događanje ističe se ne samo po brojnosti pokroviteljskih potpora nego i po svom temeljnom opredjeljenju prema kojemu je besplatan i za izlagače i za posjetitelje. Kreativna riznica 2017. tako će i ove godine svoj zainteresiranoj javnosti omogućiti ulazak u prostore Ekonomskog fakulteta u Osijeku, ali i sadržajan boravak ispunjen brojnim programima: predavanjima, radionicama, okruglim stolovima, multimedijskim događanjima, izložbama i predstavljanjima knjiga.

Organizatori događanja posebno ističu kako je ovogodišnja Kreativna riznica poprimila i međunarodni karakter jer su u nju uključeni predstavnici Konfucijeva instituta i ERASMUS studenti. O važnosti studenata volontera svjedoči prošlogodišnja nagrada Volonterskoga centra koju je Kreativna riznica primila kao primjer volontiranja studenata. Posebno svečani programi očekuju se u večernjim satima, kao i na svečanosti zatvaranja. Kreativna riznica 2017. bit će otvorena 26. travnja 2017. u 19 sati na Ekonomskom fakultetu. Uz pozdravni govor prof. dr. sc. Vladimira Cinija, dekana Ekonomskog fakulteta u Osijeku, posjetitelji mogu očekivati izniman multimedijski program, predstavljanje novog romana "Atanor" prof. dr. sc. Jasne Horvat i nesvakidašnji domjenak. "Večer poezije" i "Glagoljaška večera" večernji su programi preostala dva dana Kreativne riznice 2017. i također su otvoreni za najširu javnost. Izvršna producentica Kreativne riznice Dora Radl Ćućić pak organizira i koordinira sudjelovanje 12 srednjoškolskih ustanova s desetak programa i radionica. Svečano zatvaranje organiziramo u subotu u 11.30 sati. Bit će to prilika da se izlagači i posjetitelji rastanu uz prigodan program koji će u ime osječke udruge "Šokačka grana" voditi Jelena Dragić. Bogatu ponudu događanja pozivatelji su oglasili na službenim stranicama www.kreativna-riznica.com te očekuju sve zainteresirane.

(Jasna Horvat, Josipa Mijoč)

Besplatno događanje

Kreativna riznica besplatno je događanje u kojemu studenti primaju znanja kreativnih praktičara (profesionalaca i amatera), ali i sami pokazuju vlastite kreativne i inovativne potencijale. Takvim osvještavanjem važnost kulturnih i kreativnih sadržaja kako za osobni razvoj, tako i za razvoj životne sredine pridonosi Sveučilištu i Osijeku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike