Učionica
STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U OSIJEKU IZABRAO NOVO VODSTVO

Stjepan Ćurčić novi predsjednik Studentskog zbora u Osijeku
Objavljeno 14. travnja, 2017.

Na 6. redovnoj sjednici Skupštine, održanoj 27. ožujka 2017., izabrano je novo vodstvo Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Za predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta izabran je Stjepan Ćurčić, student Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Osim predsjednika, izabrani su i potpredsjednici, i to: potpredsjednik za nastavu i studente Nikola Tufeković (Pravni fakultet Osijek), potpredsjednica za financijsko poslovanje i proračun Ana Ćosić (FOOZOS), potpredsjednica za projekte i međunarodnu suradnju Iva Kovačević (Ekonomski fakultet u Osijeku) te potpredsjednica za interakciju sa studentima i odnose s javnošću Ines Lukač (Odjel za kulturologiju). Za tajnicu Studentskog zbora Sveučilišta izabrana je Matea Kurtović (Ekonomski fakultet u Osijeku). Novi predsjednik već sada je aktivno uključen u rad nekoliko povjerenstava Ministarstva znanosti i obrazovanja za izradu Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju 2017., Nacrta prijedloga Zakona o studentskom predstavljanju i organiziranju, Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata te Pravilnika za dodjelu stipendija studentima u STEM područjima znanosti.

(Jelena Kralj)

"Studentski zbor treba biti partner studenata i Sveučilišta"

"Kao predstavnicima više od 17 tisuća studenata Sveučilišta u mom mandatu glavni cilj bit će nam pozicionirati Studentski zbor Sveučilišta kao partnera studenata i Sveučilišta, a studente i ostvarivanje studentskih prava namjeravamo staviti u fokus svih događanja. Nastavljamo i s provedbom natječaja za studentske programe te s pripremom Osječkog ljeta mladih koje će uključivati umjetničke, glazbene, kulturne i sportske sadržaje. Ipak, prednost će imati pitanja rješavanja problema studenata", rekao je novi predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta.

Možda ste propustili...