Učionica
STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U OSIJEKU IZABRAO NOVO VODSTVO

Stjepan Ćurčić novi predsjednik Studentskog zbora u Osijeku
Objavljeno 14. travnja, 2017.

Na 6. redovnoj sjednici Skupštine, održanoj 27. ožujka 2017., izabrano je novo vodstvo Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Za predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta izabran je Stjepan Ćurčić, student Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Osim predsjednika, izabrani su i potpredsjednici, i to: potpredsjednik za nastavu i studente Nikola Tufeković (Pravni fakultet Osijek), potpredsjednica za financijsko poslovanje i proračun Ana Ćosić (FOOZOS), potpredsjednica za projekte i međunarodnu suradnju Iva Kovačević (Ekonomski fakultet u Osijeku) te potpredsjednica za interakciju sa studentima i odnose s javnošću Ines Lukač (Odjel za kulturologiju). Za tajnicu Studentskog zbora Sveučilišta izabrana je Matea Kurtović (Ekonomski fakultet u Osijeku). Novi predsjednik već sada je aktivno uključen u rad nekoliko povjerenstava Ministarstva znanosti i obrazovanja za izradu Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju 2017., Nacrta prijedloga Zakona o studentskom predstavljanju i organiziranju, Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata te Pravilnika za dodjelu stipendija studentima u STEM područjima znanosti.

(Jelena Kralj)

"Studentski zbor treba biti partner studenata i Sveučilišta"

"Kao predstavnicima više od 17 tisuća studenata Sveučilišta u mom mandatu glavni cilj bit će nam pozicionirati Studentski zbor Sveučilišta kao partnera studenata i Sveučilišta, a studente i ostvarivanje studentskih prava namjeravamo staviti u fokus svih događanja. Nastavljamo i s provedbom natječaja za studentske programe te s pripremom Osječkog ljeta mladih koje će uključivati umjetničke, glazbene, kulturne i sportske sadržaje. Ipak, prednost će imati pitanja rješavanja problema studenata", rekao je novi predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta.

Možda ste propustili...

VIŠE OD 150 SUDIONIKA NA NATJECANJU STARTUP WEEKEND STUTTGART

Studentice Odjela za kulturologiju dobile nagradu za najbolju prezentaciju poduzetničke ideje

IZV. PROF. DR. SC. BORIS CRNKOVIĆ DEKAN EKONOMSKOGA FAKULTETA U OSIJEKU

„Studenti su najveća snaga našega fakulteta“

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJEN PROJEKT „EDUKATIVNI I INFORMATIVNI TURISTIČKI CENTAR MLADIH STARA PEKARA S TRGOM VATROSLAVA LISINSKOG, TVRĐA“

Sveučilište u Osijeku osmislit će programske sadržaje za obnovljen objekt Stare pekare u Tvrđi

2

UKUPAN BROJ STUDENATA NA SASTAVNICAMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

Na Sveučilištu u Osijeku upisano je 16 539 studenata

3

MARINA ČOVIĆ, NOVA STUDENTSKA PRAVOBRANITELJICA:

Želim postići da se na svim osječkim sastavnicama ujednače prakse vezane uz zaštitu studentskih prava