Učionica
ZAVRŠAVAJU RADOVI NA REKONSTRUKCIJI ZGRADE STUDENTSKOG DOMA IGK

Tehnički pregled prošao bez primjedbi, slijedi ishođenje uporabne dozvole
Objavljeno 14. travnja, 2017.

Nešto više od godinu dana prošlo je od potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za rekonstrukciju i modernizaciju studentskog doma na adresi Ulica Ivana Gorana Kovačića 4 u Osijeku.

Projektom u vrijednosti 17 milijuna kuna omogućit će se poboljšanje pristupa visokom obrazovanju te završetak studija za studente u nepovoljnom položaju te studentima slabijeg socijalnog statusa. Tehnički pregled zgrade održan je u srijedu, 29. ožujka 2017. godine i prošao je bez primjedbi. Radovi na studentskom domu IGK bit će okončani za nekoliko dana ishođenjem uporabne dozvole. Zgrada je rekonstruirana na način da je omogućen pristup i smještaj osoba s invaliditetom i slabe pokretljivosti, prilagođena je protupožarnim zahtjevima, a najveći zahvat bio je rekonstruiranje po tri studentske sobe u dvije sa zasebnom kupaonicom između njih. Do sada su se na svakom katu zgrade nalazile zajedničke kupaonice, a ovim zahvatom znatno je povećan standard i kvaliteta života studenata. Posebno značajna korist projekta je ulaganje u modernizaciju energetskih sustava zgrade, čime studentski dom IGK postaje "pametna zgrada". Na krov zgrade postavljeni su sunčani paneli i kolektori, a zgrada sada ima jedan od najmodernijih sustava pripreme tople vode, obnovljena je toplinska izolacija zgrade, a prikupljena kišnica koristit će se kao tehnička voda.

(Damir Markulak, Sanja Scitovski)

Uskoro i opremanje zgrade

Uskoro slijedi i opremanje zgrade, što čini posljednju fazu projekta čiji se završetak očekuje tijekom lipnja 2017. Studentske sobe bit će opremljene novim namještajem i opremom, a studenti će imati i dodatne sadržaje koje do sada nisu imali, praonicu i sušionicu rublja te učionice za tihi rad.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike