Sport
BERLUSCONI PRODAO NAJDRAŽU IGRAČKU

Kinezi kupili Milan!
Objavljeno 13. travnja, 2017.

Završilo je pregovaranje i dogovaranje na relaciji Silvio Berlusconi - bogati Kinezi i za rossonere iz Milana počinje nova era. Veliki gazda Silvio nakon 31 godine vladavine prodao je svoju najdražu igračku, mnogi kažu, jedinu pravu ljubav, strast i ovisnost - svoj A.C. Milan. Talijanski klub prodan je kineskom konzorciju Rossoneri Sport Investment Lux, investitorima okupljenim oko tajkuna Yonghonga Lija, za 740 milijuna eura.

U Berlusconijevoj eri Milan je bio jedan od najvećih europskih klubova, na San Siro stiglo je 29 trofeja, od čega i pet naslova europskog prvaka. No Milanu posljednjih godina nije išlo najbolje, izostali su veliki uspjesi, a gomilali su se dugovi. Pregovori između Berlusconija i Kineza počeli su prije dvije godine, nekoliko puta su i prekidani, ali na kraju je ipak postignut dogovor.

- Hvala Berlusconiju na povjerenju, a navijačima Milana na strpljenju. Napravili smo najveći i najteži korak, a sada idemo dalje u nove pobjede. Milan je klub svjetskog renomea i vratit ćemo ga na vrh svjetskog nogometa. Od danas počinje oporavak Milana na svim poljima - obećao je kineski tajkun Yonghong Li.

- Danas je 99,93 posto Milana prodano novim vlasnicima, čime je 14. travanja 2017. postao povijesni dan, za novi početak jednog od najvećih nogometnih klubova, objavljeno je iz Fininvesta, Berlusconijeve kompanije koja je pratila cijelu operaciju.

Zajedno s Berlusconijem odlazi i legendarni operativac rossonera Adriano Galliani, uz kojeg su vezani najveći uspjesi kluba u posljednjih 30 godina. I. Li.