Regija
OŠ DARDA DOMAĆIN PROJEKTA ERASMUS+ KA2

Mali Poljaci, Slovenci i Grci oduševljeni Baranjom
Objavljeno 13. travnja, 2017.

DARDA - Hrvatska umjetnost – skulpture od slame, drama i nacionalni plesovi radionica je kojom se OŠ Darda predstavila gostima iz Poljske (Srednjoj školi Jan Twardowski iz Rozogacha), Slovenije (OŠ Toma Brejca iz Kamnika) i Grčke (OŠ iz Schimatarija), s kojima surađuje u međunarodnom Erasmus+ KA2 projektu “Kroz umjetničke sposobnosti do razvijenih osnovnih vještina”, na čijem je čelu Anita Dabrowska iz Poljske.

- Kruna domaćinstva bila je predstava Šuma Striborova, koju je priredilo 53 učenika i 15 učitelja, kazala je Nataša Mesić Muharemi, koordinatorica projekta, dodavši “Uspješnost rada u dramskoj, plesnoj i likovnoj radionici, u kojoj je gostovao i magistar kiparstva Nikola Faller i s učenicima izrađivao skulpture od slame, velikim su pljeskom potvrdili roditelji koji su u svojim domovima primili gostujuće učenike, njih 22”.

Gosti su Darđanima predstavili svoju zemlju, mjesto i školu, a domaćini su se pobrinuli da se vrate zadovoljni i puni iskustava. Priredbom dobrodošlice dočekani su i u Područnoj školi u Mecama, susreli su se s Antom Vukojem, načelnikom Općine Darda, i obišli jezero Đola, ostatke Sulejmanovoga mosta i Konjički klub, osječke znamenitosti te Arheološki i Muzej Slavonije. Izlet je uključio vožnju turističkim vlakićem, panoramsko razgledavanje Kopačkoga rita brodom uz stručnoga vodiča, videoprezentaciju i multimedijalnu izložbu, kao i Memorijalni kompleks “Batinska bitka”, Vinariju Belje i Vidikovac te Ulicu izgubljenoga vremena u Karancu.

- Umjetnošću želimo poboljšati osnovne vještine učenika u čitanju, pisanju, znanju engleskoga jezika i matematike. Skulpture od slame za nas su posebna novost, a te ćemo tehnike primijeniti u svojim školama, zaključila je Dabrowska. Da su takvi EU projekti prijeko potrebni složili su se i ravnatelji darđanske, poljske i grčke škole, Janoš Boni, Joanna Wasik te Evgenia Strati, koja se obratila putem videokonferencije. I.Getto

Gosti su Darđanima predstavili svoju zemlju, mjesto i školu

Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana