Novosti
VLADA RASPISALA IZBORE

Lokalni izbori održavaju se 21. svibnja
Objavljeno 13. travnja, 2017.

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o raspisivanju lokalnih izbora za nedjelju, 21. svibnja, a stupa na snagu 20. travnja nakon čega počinju teći svi rokovi.

Izbori se raspisuju za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, za općinske načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike, kao i za zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina, odnosno iz reda pripadnika hrvatskog naroda. Redoviti lokalni izbori održavaju se treće nedjelje u svibnju svake četvrte godine, a posljednji su održani 19. svibnja 2013. godine.

Kako bi sudionicima skorašnjih lokalnih izbora pomoglo da ih dočekaju što spremniji, Državno izborno povjerenstvo (DIP) izradilo je i vodiče za financiranje izborne promidžbe te online edukaciju, svojevrsni kviz, na kojemu sudionici, ali i drugi zainteresirani, mogu provjeriti koliko poznaju pravila izbornog financiranja. Sve je to dostupno na mrežnim stranicama Povjerenstva. H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JOŠ JEDAN OBRAT U SLUČAJU “LAŽNI MAĐARI”

Svjedok: Policijski inspektor
me je ucijenio i prijetio mi
tražeći da govorim o mitu!

2

NUDE I STANOVE ZA 350 EURA

Frankfurtska zračna luka otvoreno poziva radnike iz Hrvatske

3

“ZAGORČAT ĆU ŽIVOT TEBI, TVOJOJ DJECI I TVOJOJ OBITELJI”

Podignuta optužnica protiv Vrdoljaka