Dome slatki dome
KINOLOŠKI VIKEND

“Lesi” i akita najljepši psi
Objavljeno 13. travnja, 2017.

Tradicionalne proljetne kinološke manifestacije u Slavoniji započele su dvjema nacionalnim izložbama u Đakovu i Osijeku. Kinološki centar Đakovo u subotu je ugostio nešto manje od tristotinjak pasa, predstavnika čak 76 pasmina, koje su ocjenjivala četiri kinološka suca.

- Velika nam je podrška u organizaciji kinoloških manifestacija Grad Đakovo, koji je i glavni pokrovitelj naše izložbe. Evo, već treći put u sklopu CAC-a organiziramo i specijalnu izložbu šnaucera, a posebno mi je drago što je zaživjela ideja da se u jednom vikendu održavaju dvije izložbe u blizini jer organizatorima je to povećanje broja pasa, uz manje troškove, a izlagačima prilika da osvoje dvije titule - kazao je Zoran Hes, predsjednik KD-a Đakovo.

Izložbu je tradicionalno otvorio đakovački gradonačelnik Zoran Vinković. Najljepši je pas đakovačke izložbe (BIS), prema izboru suca Miroslava Zidara, američka akita Dr.Wolf From Bosnia With Love Hasbolata Savasa iz Turske, a najljepši mladi pas izložbe (Junior BIS) je dalmatinski pas Dalmino Aerosmith Arwen Željke Halper Dražić iz Zagreba. Arwen je i najljepši autohtoni pas izložbe. Najljepši mladi pas specijalke je veliki crni šnaucer Coco Chanel Prima Fortis Hrvoja Crnoje iz Đakova, a najljepši pas specijalne izložbe pinčera i šnaucera je patuljasti pinč Master Mishko von Masterhof Rade Vesića iz Srbije.

U nedjelju se na popularnom osječkom gradskom kupalištu Copacabana okupilo oko 260 rasnih pasa iz desetak zemalja regije, ali i šire.

- Iako je ovaj izložbeni termin zgusnut, u relativnoj se blizini održava još kinoloških manifestacija, uspjeli smo i ove godine privući vrlo solidan broj vlasnika pasa. Drago nam je što su i ove proljetne izložbe u Slavoniji postale tradicionalne. Izložbe u Osijeku imaju vrlo dugu tradiciju, a Osječani ih vrlo rado posjećuju - kazao je predsjednik KD-a Osijek Branko Vidović.

Pokrovitelj i ove izložbe bio je Grad Osijek, a službeno ju je otvorio zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš. Za najljepšeg psa izložbe kinološki sudac Zlatko Kraljić izabrao je dugodlakog škotskog ovčara Thunderclap Alexa Martine Tonte-Klix iz Austrije. Posjetiteljima je predstavljena i najmlađa hrvatska pasmina, mali međimurski pas - međi.J.Kn.

Možda ste propustili...

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

Najčitanije iz rubrike