Osijek
UHP DIGITAL ODNEDAVNO U ESSEKER CENTRU

U neprekidnoj potrazi za novim djelatnicima
Objavljeno 12. travnja, 2017.
Tvrtka UHP Digital trenutačno zapošljava deset osoba

Kada počnete poslovati kao start-up tvrtka, bilo u Njemačkoj ili Hrvatskoj, osnovni je zadatak naći klijente i uvjeriti ih da vi nudite pravo rješenje za njih. Ovako svoje iskustvo rada u ove dvije zemlje ocjenjuju Thomas Hartmann, Dominik Unzicker i Tomislav Prodanović. Suvlasnici su tvrtke UHP Software osnovane prije tri godine u okolici Frankfurta. S netom stečenim fakultetskim diplomama ova trojka krenula je u osvajanje tržišta, startali su s tvrtkom koja razvija software rješenja za web i aplikacije za mobitele. Nakon godinu dana, osmišljavajući strategiju rasta, odlučuju se otvoriti tvrtku kći u Osijeku, za kojega je Prodanović vezan po rođenju - UHP Digital. Počeli su krajem 2015. godine s dva kompjutora u BIOS-u, danas su pak s desetero zaposlenih u nedavno preseljenom uredu na drugom katu Esseker centra. I spremni su za nova zapošljavanja.

- Razvijamo visokokvalitetna software rješenja koja odgovaraju individualnim poslovnim procesima naših klijenata. Osim web-tehnologija bavimo se razvojem mobilnih aplikacija za platforme iOS i Android - kazuje Unzicker.

- Pri tome pratimo klijente kroz sve faze životnog ciklusa razvoja softvera, od izrada koncepta, dizajna, razvoja, preko testiranja i uvođenja u rad. Tako naši kupci dobiju sve komponente od istoga proizvođača - ističe Hartmann.

- S obzirom na to da kvaliteta dovodi do novih projekata i preporuka - uvijek smo u potrazi za kvalitetnim programerima koji mogu dodatno ojačati naš tim. Naše razvojno središte je u Osijeku i tu želimo dugoročno rasti - rekao je Prodanović. Stoga imaju stalno otvoren oglas za novim djelatnicima, ne skrivaju kako im je namjera svakog mjeseca uposliti bar jednog novog programera. Većina djelatnika je upravo i došla s FERITOS-a, a i studenti s ovog fakulteta, kažu u UHP-u, dobro su došli i mogu raditi kod njih koliko žele tijekom studija. Tako se i jedni i drugi na najbolji način upoznaju i prije mogućnosti formalnog zaposlenja.

A za dobre rezultate važni su i odnosi unutar tvrtke. Kažu da stoga neprestano rade i na poboljšanju internih procesa, te kroz prijedloge svih djelatnika nastoje stvoriti okruženje idealno za rad. A najbolja potkrijepa toga je kako ni jedan djelatnik koji je počeo raditi u UHP Digitalu nije napustio ovu tvrtku. Prava “win-win” situacija.

Dario KUŠTRO
OSIJEK - UGODNA SREDINA

Hartmann i Unzicker redovito tijekom godine dolaze u Osijek. Sviđa im se ovdje, Hartmann hvali gastronomiju, Unzicker pak Baranju i njezine vinograde. Nemaju zamjerki na poslovnu klimu i potencijale Osijeka, koje im je jednom prigodom osobno prezentirao dogradonačelnik Vladimir Ham.

Možda ste propustili...

NA NOVOM JE DONJOGRADSKOM ŠETALIŠTU I OBALOUTVRDI

Sada se “hvata prva boja”

HGSS STANICA OSIJEK SE POHVALILA

Dobar tim vodiča i psa ništa ne može zamijeniti

VIDIMO SE KOD ŠKOLJKE!

Prve subote svi putevi vode na Sajam