Regija
ZAPOŠLJAVANJE

U javnim radovima
stotinu Đakovčana
Objavljeno 11. travnja, 2017.

ĐAKOVO - Grad Đakovo raspisao je natječaj kojim je u sklopu programa javnoga rada, posredovanjem HZZ-a, otvoreno sto radnih mjesta na određeno. U uredu gradonačelnika kažu kako je riječ o poslovima na uređenju putova izvan naselja, nerazvrstanih cesta, kanalske mreže, okoliša jezera i ribolovnih voda, sanaciji divljih odlagališta, ali i uređenju i pripremi javnih površina za razne manifestacije na otvorenom, kao i uređenju i održavanju spomenika kulture.

- Ovo je nova prilika dugotrajno nezaposlenim sugrađanima s osnovnom ili srednjom školom za privremeno zapošljavanje. Radeći na poslovima revitalizacije i uređenja javnih površina mogu sezonski zaraditi i olakšati svakodnevicu svojim obiteljima - kaže gradonačelnik Zoran Vinković. Dodaje da Grad redovito sudjeluje u mjerama HZZ-ove aktivne politike zapošljavanja pružajući mogućnost privremenog zapošljavanja sugrađanima koji zadovoljavaju uvjete i koji su najugroženiji na tržištu rada.

Dogovoreno je da će Zavod za zapošljavanje pustiti sto radnika na tri mjeseca, dodao je Vinković.

Svi zainteresirani trebaju se prijaviti u gradskoj upravi, Trg dr. Franje Tuđmana 4, soba broj 4, do 18. travnja, a tehnički partner Gradu Đakovu i HZZ-u bit će gradski komunalac Univerzal. M.Muškić

Najčitanije iz rubrike