Osijek
GRADONAČELNIK VRKIĆ I REKTOR TURKALJ POTPISALI UGOVOR

Počinje izgradnja studentskog
paviljona i spojne prometnice
Objavljeno 10. travnja, 2017.

- Ovih dana počinje izgradnja novog paviljona Studentskog doma u kampusu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a prvi korak bit će izgradnja spojne ceste unutar kampusa - obavijestio je jučer novinare prof. dr. sc. Željko Turkalj, rektor.

Prema njegovim riječima, taj će objekt bitno poboljašti studentske smještajne kapacitete u gradu.

- Naime, kapacitet koji smo do sada imali na raspolaganju zajedno s novim studentskim domom koji već postoji u sklopu sveučilišnog kampusa, a riječ je o približno 800 raspoloživih mjesta, s novim paviljonom bit će podvostručen. Novac je odobren iz fondova Europske unije za financiranje cjelokupne izgradnje i opremanje studentskog paviljona. Grad Osijek sudjelovat će u izgradnji svih onih infrastrukturnih radova koji su potrebni da taj dom bude u punoj funkciji, a riječ je o prilaznim prometnicama i parkiralištima te uređenju zelenih površina. Današnjim potpisivanjem ugovora između Grada, Sveučilišta i odabranog izvođača rada, tvrtke Gradnja d. o. o., počet će dio radova koji se odnosi na tu infrastrukturu, a to je izgradnja spojne ceste koja se nalazi upravo ispred budućeg paviljona Studentskog doma. Ukupno ulaganje za taj studentski paviljon u prvoj fazi izgradnje bit će 120 milijuna kuna, a nakon opremanja doma investicija će se završiti sa 170 milijuna kuna - istaknuo je Turkalj.

Prof. dr. sc. Damir Markulak, prorektor za strategiju razvoja i prostorno planiranje, naglasio je važnost dovršetka prometnice kroz kampus, koja je nužna ne samo zbog izgradnje paviljona nego i poslije zbog sigurnosnih razloga kada je riječ o protupožarnoj zaštiti. Dodao je kako bi se proširenjem kapaciteta domskog studentskog smještaja omogućilo da se zbrine deset posto studenata osječkog sveučilišta, a taj smještaj namijenjen je onima koji si ne mogu priuštiti plaćanje najma soba ili stanova u vlastitoj režiji.

Ugovor koji su jučer potpisali rektor Turkalj i gradonačelnik Vrkić uključuje izgradnju spojne cestice (termin koji je jučer izgovorila Branka Andraši, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo...) uz novi studentski paviljon, pješačke i biciklističke staze, javne rasvjete te uređenje zelenih površina i izgradnju sustava odvodnje oborinske vode. D. Celing

IZVRSNA SURADNJA GRADA I SVEUČILIŠTA

- Ovo je nastavak izvrsne suradnje Grada i Sveučilišta. I još nešto, što je važnije, svaki peti stanovnik Osijeka je naš student. To pokazuje da je Grad Osijek ne samo sveučilišni grad nego i grad mladosti. Na ovaj način zahvaljujući Sveučilištu činimo ono što je najvažnije da s jedne strane omogućimo da se u gradu studira, a s druge strane da im se omogući da ovdje ostanu živjeti i raditi. Kako bismo to uopće mogli postići, nužno je da se investira u stvaranje puno boljih uvjeta. Zato mislim da je ovo velika vijest. Vrijednost radova je 900.000 kuna, a Sveučilište i Grad u ovu će investiciju uložiti svaki pola tog iznosa - rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić.

Možda ste propustili...

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana