Autoglas
PREMIJERA

Seat Ateca FR: Zabava, luksuz i sportski karakter
Objavljeno 11. travnja, 2017.
Svjetska premijera održat će se na salonu automobila u svibnju u Barceloni, a narudžbe za Hrvatsku kreću u lipnju

Nova Seat Ateca FR najavljena je kao zabava za upravljačem, najveća razina luksuza i profinjenosti koju biste mogli poželjeti, te atraktivan i sportski karakter. Svjetsku premijeru imat će na međunarodnom salonu automobila “Automobile Barcelona”, koji će se u Barceloni održati od 11. do 21. svibnja.

Inačica opreme FR dodana je u trenutačnu liniju modela Ateca koja se sastoji od verzija Reference, Style i Xcellence. Ova se inačica nalazi na istoj razini kao Xcellence, no istovremeno nudi više dinamičnosti i sportskog karaktera. Od njezina lansiranja, Seat je prodao više od 40.000 Ateca diljem svijeta. Ateca FR razlikuje se od verzije Xcellence prema vanjskom dizajnu i prisutnosti logotipa FR na prednjem i stražnjem dijelu vozila. Krovni nosači i okviri prozora inačice FR također su izvedeni u crnoj boji kako bi se dodatno istaknuli. Pogledate li detaljnije na prednji dio vozila, uočit ćete rešetku hladnjaka u sjajnoj crnoj izvedbi, kao i ekskluzivne branike za inačicu FR, koji su pri dnu izvedeni u boji karoserije. Prednja LED svjetla za maglu također su rezultat ekskluzivnog FR dizajna.

Inačica FR ističe se prije svega svojim bočnim dijelom – 19“ naplatcima i gumama 245/40R19 te kućištima kotača i bočnim pragovima u boji karoserije koji su izrađeni od aluminijskog lijeva i protežu se duž obiju vrata. U stražnjem dijelu prozor je lijepo uokviren crnim spojlerima, kao i spojlerom na poklopcu prtljažnika koji je također izveden u boji karoserije.

Novi 2,0 TSI motor snage 190 KS također će biti dostupan u ponudi modela Ateca. Inačica FR sada će obuhvaćati EU 6 benzinske i dizelske motore čija snaga seže od 150 KS do 190 KS s kombinacijom ručnih ili automatiziranih DSG mjenjača te opcijom pogona na sve kotače. Također su dostupni adaptivna regulacija voznog postroja DCC i progresivni upravljač. Ateca FR biti će dostupna za narudžbe u Hrvatskoj početkom lipnja.

Milan BUGARIĆ