TvObzor
ELIZABETH HURLEY

Lijepo je živjeti kao kraljica, ali stalna izloženost javnosti je naporna
Objavljeno 7. travnja, 2017.

Prekrasna britanska glumica Elizabeth Hurley dane provodi sa svojim 15-godišnjim sinom Damienom na setu dramske serije “Kraljevska obitelj” u kojoj tumači lik kraljice Helene. U zanimljivom intervjuu otkrijte pikanterije sa seta, detalje o tome kako je njezin sin dobio ulogu, ali i koje serije Liz voli gledati.

Glumite lik kraljice Helene u “Kraljevskoj obitelji”. Kako je to glumiti kraljicu?

- Jako je zabavno glumiti kraljicu Helenu, manipulativna je, glamurozna i upitnog morala. Još uvijek se ne zna je li više heroina ili je ipak zločesta. Ona je kontroverzna kraljica koja voli svoju djecu, ali ih želi kontrolirati. Strastvena je oko svog kraljevstva i učinit će sve da zaštiti monarhiju.

Istraživala sam kraljicu

Jeste li imali kakve posebne pripreme za ulogu?

- Definitivno se mogu povezati s tim koliko je kraljica Helena zaštitnički nastrojena prema svojoj djeci – sigurna sam da se tako osjeća svaka majka. Istraživala sam pravu kraljicu i kako se ponaša obnašajući svoje javne poslove. Kad biram kostime, pokušavam zamisliti kako bi se danas oblačila princeza Diana.

“Kraljevska obitelj” vaš je svojevrsni povratak na male ekrane. Jeste li očekivali da će serija biti hit?

- Oduševio me pilot koji je napisao Mark Schwahn. Odmah me privukla ideja da se gledateljima omogući gledanje iza zatvorenih vrata naše fiktivne palače. Zaintrigirala me serija koja prati britansku kraljevsku obitelj koja živi u ludom svijetu izobilja i kraljevske tradicije u kojem se ispunjavaju sve želje, ali i onom svijetu koji dolazi s cijenom dužnosti, sudbine i života otvorenog javnosti.

Koje serije trenutno gledate? Koja serija vam je najdraža serija svih vremena?

- Loša sam kad se radi o televiziji, ali nedavno je, šest godina poslije, na red konačno došla serija “Na putu prema dolje”. Bila sam oduševljena i jedva da sam izišla iz kuće dok nisam pogledala sve do kraja. Mislim da je nevjerojatno dobra. Gledam i “Vladaricu” sa svojim sinom, kao i “Dobru ženu”.

Postoje li neke sličnosti između vaše kraljevske obitelji i one prave?

- Mislim da je u prvih nekoliko minuta serije jasno da ona nema nikakve veze s pravom kraljevskom obitelji i da se radi o fikciji. Tvorac serije imao je slobodne ruke u svemu. Ipak, radi se o najpoznatijoj i najprivilegiranijoj obitelji na svijetu i ništa nije izvan granica.

Romantika i intriga

Kako je to biti iza scene s kraljevskom obitelji?

- Obožavam svaki dan ići na posao i osjećam se zaista zahvalnom što se odlično slažemo. Osjećamo se kao obitelj. Izvrsno se slažem s glumcima koji glume moju djecu i uvijek im se unaprijed ispričam što će moj lik u idućoj sceni biti užasan prema njima.

Možete li nam otkriti neki sočan detalj sa seta?

- Moj lik kraljice Helene je borac, ali ima i senzualnu stranu. Kombinacija romantike s intrigom čini svaki dan na setu dobrim.

Vaš sin također je glumio u “Kraljevskoj obitelji”. Jeste li se zabavljali na setu?

- Prve dvije sezone moj je sin ljetne praznike provodio na setu, bilo je predivno kad su mu ponudili ulogu u trećoj sezoni. Oboje smo bili oduševljeni. Znao je sve o seriji i napisali su mu izvrsnu ulogu. Tada nisam snimala pa sam mu oko svega pomagala. Bilo je totalno bizarno – trčala sam okolo, dodavala mu vodu...

Vidimo kako se svi brinu za kraljevsku obitelj i dosta smo ljubomorni na to. Mislite li da pravu kraljevsku obitelj tretiraju na isti način? Bi li svoj život mijenjali za onaj kraljevski?

- Definitivno se o tome može mnogo toga reći. I da, mislim da je mnogo stvari za njih predivno, ali stalna izloženost javnosti može biti naporna. Mislim da sam sretnija kao Elizabeth nego kao kraljica Helena.

Pripremio: Adrian ANDREJEK
OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME: Elizabeth Jane Hurley

DATUM ROĐENJA: 10. lipnja 1965.

MJESTO ROĐENJA: Basingstoke, Hampshire

LJUBAVNI STATUS: slobodna

DJECA: sin Damian Hurley

KRALJEVSKA OBITELJ

Kompletna serija na Pickbox.tv

Možda ste propustili...

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike