TvObzor
PRAVILA IGRE

Život je puno ljepši kad ga gledate kroz prizmu vedrine i optimizma
Objavljeno 7. travnja, 2017.

Ljubav prema glazbi, darovitost i neizmjeran trud te ulaganje u odabrani put višestruko im se vratio. Grupa debitanata koja je postavila nova Pravila igre i u dvije godine zasjela na sam vrh glazbene scene dodala je novu najsjajniju zvijezdu na glazbeno nebo. Hit Records predstavio je “Nebo na mojoj strani”, album prvijenac Pravila igre, za kojima vlada potpuna euforija, a brojna ih publika doslovce prati u stopu. Dvanaest pjesama sastavni su dio ovoga albuma koji donosi gotovo sat vremena čistog glazbenog užitka. Osim što su prisutni u radijskom i televizijskom eteru, Pravila igre i na terenu dokazuju svoju kvalitetu, vrhunski profesionalizam te neograničenu energiju. Za njihove samostalne koncerte redovito se traži ulaznica više, a obožavatelji koji, nažalost, ostaju ispred prepunih klubova česta su slika s njihovih nastupa. Evo što su nam još otkrili u razgovoru za TV Obzor.

Poput snježne lavine

Kako je započela glazbena priča zvana Pravila igre?

- Ideja o takvom projektu bila je prisutna prilično dugo, ali se počela konkretizirati tek prije nešto više od dvije godine. Poklopile su se određene stvari, napokon su se pravi ljudi našli u pravo vrijeme na pravome mjestu i dalje se sve događalo poput snježne lavine. Kad krene kotrljanje, nema više natrag.

Možete li rezimirati prve dvije godine na glazbenoj sceni?

- Bilo je vrlo burno, stvari su se doista izdogađale puno brže nego što je itko mogao očekivati. Ponekad imamo osjećaj kao da je netko pritisnuo “fast forward” gumb na daljinskom upravljaču. U svakom slučaju smo presretni jer smo u dvije godine uspjeli ostvariti sve ono za što smo u početku mislili da će nam trebati mnogo više vremena.

Jeste li u svojim počecima mogli zamisliti da ćete za samo dvije godine postati jedan od najtraženijih bendova u Hrvatskoj? Komu ste zahvalni?

- U samim počecima bilo je teško zamišljati bilo kakve konkretne parametre, previše tu ima varijabli na koje je nemoguće utjecati. Jedino što možeš je svakim danom davati najbolje od sebe, vjerovati u to što radiš i strpljivo čekati rezultate. Zahvalni smo mnogim ljudima, previše ih ima da bismo ih sad sve mogli nabrojiti. U knjižici našeg albuma stoji jedna pozamašna zahvala svima onima bez kojih ne bismo bili ovdje gdje jesmo.

Ljubav, bol i odricanje

Osim osam hit-singlova, na vašem albumu prvijencu su i dvije nove pjesme. Recite nam nešto više o njima.

- Riječ je o pjesmama “Poljubac sreće” i “Pogledaj me” za koje vjerujemo da će se svidjeti publici jer su vrlo energične i zarazno pamtljive. Jedna od njih je i rock-pjesma malo žešćeg zvuka na kojoj, kao glazbeni producent, gostuje naš prijatelj i ton-majstor Žarko Fabek Febo.

U videospotu za aktualnu baladu “Ako” pojavljuje se bivši boksač Željko Mavrović. Kako je došlo do suradnje s njim i kako je bilo na snimanju?

- Imali smo namjeru prikazati ljubav i bol u malo drukčijem kontekstu nego što je to uobičajeno. Željko nam je odmah pao na pamet zato što je jedan od rijetkih koji mogu zaista vjerodostojno uprizoriti emociju ljubavi kroz bol i odricanje. Kad je čuo pjesmu, odmah je pristao na suradnju. Snimanje videospota s jednom takvom legendom bilo je doista sjajno iskustvo. Željko je veliki profesionalac s kojim je pravi užitak raditi.

Kako ste se odlučiti biti dio turneje Radijsko srce 2017? Kako se pripremate?

- Smatramo da je riječ o projektu od izuzetne važnosti za budućnost domaće glazbe i vrlo smo počašćeni time što ponovno imamo priliku nastupati po dvoranama diljem Hrvatske. Takva se prilika jednostavno ne propušta. Pripremamo se u našem tajnom skrovištu metodama koje ne smijemo iznositi u javnost (smijeh).

Fanovi padaju u nesvijest

Miljenici ste publike, pogotovo tinejdžera koji polude čim vas ugledaju. Je li bilo kakvih anegdota ili možda neugodnosti prilikom takvih susreta?

- Jako nas veseli svaki kontakt s fanovima jer su oni, na neki način, naše ishodište i bez njihove podrške svega ovoga ne bi niti bilo. Bilo je svakakvih situacija, primjerice, na jednom koncertu je djevojka od pretjeranog uzbuđenja doslovce pala u nesvijest, morali su joj pružiti prvu pomoć.

Čime se još bavite osim glazbom?

- Bavimo se raznim stvarima, svatko ima neke svoje hobije i interese. Marko Kutlić i Goran Belošević bave se poduzetništvom, svatko u svojoj tvrtki, Denis Marijanović Dex je informatičar, a Marko Belošević studira na Kineziološkom fakultetu i bavi se trenerskim poslom. Ono što nas najviše spaja je ljubav prema sportu i zdravom načinu života, u tome smo se svi pronašli.

Što radite u slobodno vrijeme?

- Slobodno vrijeme najviše volimo provoditi u društvu obitelji i prijatelja i uvijek smo spremni na dobru zafrkanciju i razne nestašluke. Život je puno ljepši kad ga gledate kroz prizmu vedrine i optimizma.

Kakvi su vam planovi sada kad su novi album i singl vani?

- Plan je nastaviti putem kojim smo krenuli i koji smo si sami zacrtali. Prvo slijedi turneja Radijsko srce, nakon toga radno ljeto u kojem ćemo promovirati svoj album prvijenac, svirati koncerte i polako početi raditi na pjesmama za idući album.

Razgovarao: Adrian ANDREJEK
GLAZBENI UZORI

Tko su vaši glazbeni uzori?

- Imamo velik broj glazbenih uzora. Glazbeni uzori cijelog benda su One Republic, The Script, Maroon 5 i ostali, dok na osobnoj razini pojedinih članova od stranih imena možemo izdvojiti Deep Purple, Toto, Whitesnake, Pino Floyd itd. Kad je riječ o domaćim glazbenicima, to su, među ostalima, svakako i Tony Cetinski, Toše Proeski, Massimo.

Možda ste propustili...

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

Najčitanije iz rubrike