Osijek
ELEKTROTEHNIČKA I PROMETNA ŠKOLA

Sudjeluje u stvaranju Wonderlanda kroz projekt Erasmus plus
Objavljeno 4. travnja, 2017.

Elektrotehnička i prometna škola uključila se kao partner u projekt Erasmus+, pridružujući se školama iz još četiri zemlje: Poljske, Turske, Portugala i Finske. U projektu koji će trajati dvije godine učenice i učenici, uz vodstvo nastavnika, stvarat će idealnu državu – Wonderland.

- Svaka će partnerska škola izrađivati elemente koji čine takvu državu. Dizajnirat će zastavu i grb, glavna pravila zakonskoga sustava zamišljene zemlje, organizirati radionice s političarima svojih zemalja kako bi shvatili kako sustav funkcionira. Jednako tako, radit će na idealnom edukacijskom sustavu - pojašnjava Karolina Brleković, voditeljica projekta uime osječke škole.

Rezultati radova, koji će se objedinjavati, predstavljaju se na zajedničkim druženjima, svaki put u drugoj zemlji partneru te preko eTwining portala. Prvi će sastanak svih sudionika biti upravo u Osijeku.

- Ovaj tjedan, od ponedjeljka do srijede, domaćini smo 24 učenika i osam nastavnika. Uz razne aktivnosti vezane uz projekt pokazat ćemo da se i ljepote našeg kraja svakako uklapaju u Wonderland. Tako učenici Elektrotehničke i prometne škole preuzimaju i ulogu promotora Osijeka, Slavonije i Hrvatske na više razina - ističe Brleković.

U sklopu projektnih aktivnosti domaćini i njihovi gosti kroz aktivnosti Projektnog dana uključit će se u različite aktivnosti istražujući “Zdrav životni stil”, a koji bi trebao provoditi svaki stanovnik Wonderlanda. D.Ku.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana