Učionica
UKLJUČI SE

U kvizu „Znanje je najbolje osiguranje!“ osvojite edukativnu društvenu igru „Manje rizika više zabave“
Objavljeno 3. travnja, 2017.

DOBITNICI KVIZA "ZNANJE JE NAJBOLJE OSIGURANJE"


Zdenka Čalić, Osijek

Sandra Mešin Bužančić, Split

Antonia Mayer, Osijek

Marta Firanj,  Osijek

Andrija Jurkin, Osijek

Monika Vastl, Osijek

Alen Lisek

Renata Frančić, Dalj

Margareta Zdelar, Osijek

Katarina Špoljarić, Osijek


Čestitamo dobitnicima koji će poštom dobiti društvenu igru „Manje rizika - više zabave“!

 

 

Hrvatski ured za osiguranje (HUO) zajedno s predstavnicima društava za osiguranje, uz pokroviteljstvo Ministarstva financija i Ministarstva znanosti i obrazovanja predstavio je edukativnu društvenu igru „Manje rizika - više zabave“ s ciljem podizanja razine financijskog obrazovanja mladih.
Društvena igra „Manje rizika - više zabave“ namijenjena mladima distribuirala se svim osnovnim i srednjim školama uoči Svjetskog i Europskog tjedna novca (27. ožujka do 2. travnja), temeljem suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja i pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje.


Za mlade je važno podizanje svijesti o rizicima koji nas okružuju: važnost osiguranja života i imovine te podizanje svijesti o nužnosti dobrovoljne mirovinske štednje. Ovom igrom želi se kroz zabavu probuditi svijest o riziku te upoznati mlade s mogućnostima upravljanja rizicima koje nudi osiguranje u rješavanju životnih problema u različitim fazama života.
Ovo je nastavak dugogodišnjeg rada na financijskom opismenjavanju mladih na području osiguranja, koje HUO i društva za osiguranje organiziraju poput predavanja i radionica, natječaja za najbolji video uradak ili završni diplomski rad iz područja osiguranja, edukativnih nagradnih igri i brojnih drugih aktivnosti, a sve pod sloganom Znanje je najbolje osiguranje.
„Pozivamo sve učenike, potražite školski primjerak društvene igre, jer omogućuje upravo vama mladima da unaprijedite svoja znanja o financijskim pojmovima, naučite što znači biti svjestan financijskih mogućnosti i rizika kako bi planirali sigurniju budućnost jer znanje je najbolje osiguranje“, izjavio je Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje.


Cilj igre „Manje rizika - više zabave“ je proći kroz pojedinačne faze života i sa što manje pretrpljenih šteta od rizika doći do cilja: ostarjeti zdravo i sretno. Namijenjena je za mlade od 12 godina nadalje, te za osobe koje raspolažu znanjem o osiguranju. Igra se kroz igru uloga: dijete, tinejdžer, mlađa odrasla osoba, roditelji, djedovi i bake te stručnjak/stručnjakinja koji provjerava točnost odgovora. Igrači povlače karticu uloge, analiziraju činjenično stranje i prezentiraju prijedlog rješenja koji se boduje od 0 do 3. Bodovi se zbrajaju, za svaki dobiveni bod, igrač se pomiče za jedno polje dalje. „Manje rizika - više zabave“ može se opisati kao kombinacija najboljih društvenih igara uz igru uloga rizičnih situacija na zabavan način.

Prvu partiju odigrali su Damir Kedžo i učenici četvrtih razreda Ekonomske i upravne škole Osijek, a u organizaciji HUO-a igra će se promovirati i u ostalim školama u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Kreativni kviz traje do 10. travnja u podne kada objavljujemo dobitnike koji će poštom dobiti društvenu igru „Manje rizika - više zabave“!

Možda ste propustili...