Ekonomija
ODRŽIVOST RURALNIH KRAJEVA KROZ POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA

Mladim poljoprivrednicima potpore i do 70.000 kuna
Objavljeno 1. travnja, 2017.

U sklopu provedbe EU projekta GRASS Croatia “Razvoj ruralnih područja za uspješno društvo”, Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA) organizirala je forum “Mladi poljoprivrednici i ZPP” u Županijskoj vijećnici grada Osijeka. Projekt koji sufinancira EU ima cilj osvijestiti hrvatsku javnost o demografskim kretanjima u ruralnim područjima Republike Hrvatske, važnosti i utjecaju tih kretanja na sadašnji, ali i budući život i održivost ruralnih krajeva kroz poticanje zapošljavanja mladih u poljoprivredi. Na forumu su sudjelovali Rrobert Bakota, zamjenik ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije Silva Wendling, profesori s Poljoprivrednog fakulteta Osijek te mladi uspješni poljoprivrednici.

“Jedna od važnih mjera je i ona usmjerena prema mladim poljoprivrednicima, jer smo željeli stvoriti uvjete kako bi oni ojačali svoju proizvodnju i da bi se mogli javiti na Program ruralnog razvoja koji omogućava veća financijska sredstva. Na ovaj natječaj mogu se javiti svi mladi poljoprivrednici i proizvođači čija je proizvodnja ukupne vrijednosti do 7999 eura dok je maksimalni iznos potpore 70.000 kuna”, kazala je Wendling.D. Naletilić

Dora NALETILIĆ
Osječko-baranjska županija u postupku usklađivanja sa ZPP-om

Silva Wendling je između ostalog istaknula da je Osječko-baranjska županija u postupku usklađivanja svih mjera potpore sa Zajedničkom poljoprivrednom politikom (ZPP) i s uredom Europske komisije donijela program potpora ruralnom razvoju poljoprivredne proizvodnje.

Možda ste propustili...

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

U CILJU SMANJENJA PLASTIČNOG OTPADA

Nastavlja se Konzumova kampanja “Jedna manje”

Najčitanije iz rubrike