Sport
IZBJEGNUTO NAJGORE

Marković pretrpio srčani udar
Objavljeno 30. ožujka, 2017.

Osječki gimnastički reprezentativac Tomislav Marković pretrpio je srčani udar zbog čega boravi u KBC-u Osijek. Dramatični događaj zbio se u srijedu popodne u Šećeranskom domu, privremenom “domu” GD-a Osijek Žito dok ne završi obnova Sokolskog doma. Osječki gimnastičar zbog operacije živca na potkoljenici uopće ne trenira punim intenzitetom, a u Šećeranskom domu našao se kako bi pomogao u osposobljavanju nove dvorane za trening. Naime, Tomi nakon operacije dolazi u dvoranu raditi malo na fizikalijama i pomažući u treninzima s mlađim uzrastima. U srijedu je navratio kako kako bi pomogao u namještanju, odnosno “šarafanju” sprava. Nije radio nikakvim pojačanim intenzitetom, ali nakon nekog vremena samo se srušio. Srećom u blizi su bili prisebni trener i izvršni dopredsjednik GD Osijek Žiti Vladimir Mađarević te njegov kolega Boris Čulin, koji su odmah priskočili u pomoć. Reanimirali su Markovića sve dok nije došla hitna pomoć, a nakon njihova dolaska liječnica je nastavila s reanimacijom. Tek potom su ga odveli u bolnicu, obavljene su pretrage i Tomi je zadržan u bolnici.

Inače, Marković svake godine prolazi obvezni liječnički pregled, a uoči operacije koja je krajem prošle godine obavljena u Münchenu obavljen je i EKG pregled srca koji nije pokazao nikakve sumnjive radnje.

Kako smo doznali iz KBC-a Osijek, Markoviću je nakon prijema obavljen koronografski pregled na kojem nije utvrđeno nikakvo sužavanje krvnih žila pa nije bilo potrebe za ugradnjom tzv. stenta. On je i dalje pod liječničkim nadzorom, a stanje mu je jučer bilo stabilno. Jutro nakon “udara” na Facebooku se iz bolnice oglasio i sam Tomislav s porukom: “Što te ne ubije, to te ojača”, pokazavši kako je i u teškom trenutku zadržao vedrinu i optimizam.

Na njegov “zid” stižu želje za bz oporavak njegovih sugrađana, prijatelja, znanaca, ali i velikog broja suparnika i koleg(ic)a iz gimnastičkog svijeta. K.Lacković

Najčitanije iz rubrike