Sport
ODBOJKA

“Mursaši” odlučni prekinuti crni niz
Objavljeno 30. ožujka, 2017.
Susret Mursa Osijek - Centrometal počinje u 17.30 sati

Odbojkaši Murse Osijek četvrti su nositelj u doigravanju za prvaka Hrvatske. To znači da u četvrtfinalnoj seriji imaju prednost domaćeg parketa, ali i najtežeg mogućeg suparnika. Jer riječ je o petom nositelju, prvoplasiranoj momčadi 2. jakosne superligaške skupine. Osječani su svog protivnika u play-offu saznali prošlog vikenda, nakon posljednje ligaške runde, koja je na kraju pripala Centrometalu. Sastav iz Črečana dobio je Sisak u gostima i tako odlučio izići “na megdan” mursašima danas u 17.30 sati u maloj dvorani Gradskog vrta,

- Iskreno, nismo se zamarali mogućim protivnikom, jer oba kluba su približno jednake kvalitete. Dobro poznajemo njihove mane i vrline, kao vjerujem i oni naše. Protiv oba sastava imamo pozitivna iskustva iz ligaškog dijela, koja ćemo vjerujem imati i u doigravanju - priželjkuje trener odbojkaša s Drave, Davor Meringer.

Protiv Centrometala Mursa Osijek je slavila u oba ogleda za bodove. U gostima se igralo pet, u Gradskom vrtu četiri seta. To je i posljednja domaća pobjeda, na koju se čeka od 11. veljače. Naime, u drugoj ligaškoj fazi, u obračunu s klubovima iz vodećeg kvarteta, Meringerova je momčad upisala šest poraza. Krajnje je vrijeme za pobjedu.

- Vjerujem da serija nije ostavila traga na igračima. Nije ugodno gubiti, ali ovo je prava prigoda da vratimo pobjednički osjećaj. Spremni smo i željni pokazati odmah da imamo namjeru igrati najmanje polufinale play-offa - kaže Meringer, koji je prošli vikend svojim igračima dao slobodno, kako bi napunili baterije prije završnice sezone. U njoj se od “mursaša” prije svega očekuje da u prvom krugu potvrde ulogu favorita. Osječani imaju namjeru dvokorakom kročiti u polufinale i tamo se ogledati s aktualnim prvakom. No, prije toga ipak treba odraditi posao protiv Centrometala, koji nije nimalo bezazlen suparnik.

Prvi dvoboj četvrtfinalne serije jučer su odigrali Mladost (Zagreb) - Medicinar (Zagreb), a danas još igraju Mladost Ribola Kaštela - Kitro Varaždin i Rijeka - Sisak.

Nino BENČINA
Najčitanije iz rubrike