Regija
MODELARSKA LIGA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE U BARANJI

OŠ Darda dobila stroj Unimat basic 1
Objavljeno 29. ožujka, 2017.

U organizaciji Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, uz potporu Općine Darda, Hrvatske zajednice tehničke kulture, u OŠ Darda održano je 1. kolo Modelarske lige Osječko-baranjske županije. Tom prigodom ravnatelj škole domaćina Janoš Boni, prof., uručio je Snježani Pepl-Sekulić, nastavnici tehničke kulture, stroj Unimat basic 1, vrijedan 2000 kuna. Škola će stroj koristiti u izvođenju izvannastavnih tehničkih aktivnosti i u redovnoj nastavi tehničke kulture.

Na natjecanju je sudjelovalo 17 ekipa, odnosno 34 učenika, iz OŠ Darda i OŠ Lug. Sve ekipe uspješno su izradile model komode od šperploče, što je bio zadatak na natjecanju. Prvo mjesto osvojili su Dorian Keszeg i Josip Banić, drugo Sara Janković i Sara Dora, a treće Gabrijela Kanjo i Dejana Dokić, svi iz OŠ Darda.

Prvo kolo Modelarske lige Osječko-baranjske županije održano je i u OŠ Čeminac. Tom prigodom Zlatko Pinjuh, načelnik općine Čeminac, uručio je Jasmini Alilović, prof., stroj Unimat basic 1. Na natjecanju je sudjelovalo 25 ekipa, ukupno 50 učenika OŠ Čeminac. Prvo mjesto osvojili su Loris Zagvozda i Tea Ranogajec, drugi su Ivan Ileš i David Batinić, a treće mjesto Lana Ovčar i Barbara Kralj, svi iz OŠ Čeminac.

- Za prve tri ekipe sponzor Karolina d.o.o. na oba je natjecanja osigurao prigodne nagrade. Dvije najuspješnije ekipe plasirale su se u 2. kolo Modelarske lige, koja će se održati 9. svibnja na sportskom aerodromu Osijek-Čepin - kaže Ante Maras, bacc.ing.el., koordinator županijske Modelarske lige. V. Latinović

Možda ste propustili...

DJEČACI IZ RUKOMETNOG KLUBA PETRIJEVCI

Umjesto treninga - posjet osječkom Azilu

DAN OTVORENIH VRATA U ĐAKOVAČKOJ VOJARNI

33. obljetnica osnutka 3. GBR „Kune“

Najčitanije iz rubrike