Sport
MLADEN BARTOLOVIĆ:

Nemam imperativ
opstanka u Prvoj ligi
Objavljeno 29. ožujka, 2017.
Ispadnemo li, zadaća mi je oformiti momčad koja će 2019., na 100 godina kluba, imati status prvoligaša, kaže novi trener

Cibalia je dobila četvrtog trenera ove sezone. Nakon Stanka Mršića, Siniše Sesara, koji je imao status v.d. trenera, te prvog inozemnog klupskog trenera u povijesti, Austrijanca Petera Paculta, klupu vinkovačkog prvoligaša od jučer je preuzeo Mladen Bartolović.

Klupska legenda

Nekadašnji igrač i kapetan Cibalije tako će naslijediti Petera Paculta, čija je trenerska uloga u Vinkovcima neslavno završila. Cibalia je s njim osvojila samo bod i čvrsto se nalazi na začelju prvoligaške ljestvice. Stoga će Bartoloviću prva zadaća biti pokušaj spašavanja “vinkovačkog broda” odnosno opstanak u prvoligaškoj konkurenciji. Bartolovićeva uloga doista je nezahvalna. Rijetki bi se mladi treneri gotovo na početku svoje trenerska karijere odlučili prihvatiti izazova kakav je Cibalia, pogotovo u ovom trenutku kada su Vinkovčani na rubu ispadanja iz prve lige. Uz to, svoj debi imat će protiv lidera prvenstva, Rijeke. No Bartolović je na svom predstavljanju u novoj ulozi djelovao prilično opušteno i uvjerljivo. Uostalom, okolina mu nije strana, radi se ipak o klupskoj legendi koja je dobar dio svoje karijere proveo u Cibaliji, gdje je i počeo trenersku karijeru vodeći vinkovačke juniore. Za početak je zahvalio na pruženom povjerenju.

- Prije svega zahvalio bih ljudima iz uprave što su me imenovali trenerom Cibalije. S obzirom na situaciju koju sam zatekao, drago mi je što nemamo opterećenje nad glavom da moramo sačuvati status prvoligaša. Međutim, napravit ćemo sve kako bi se to ostvarilo. Nećemo se predavati do kraja, sve ću učiniti kako bismo očuvali status prvoligaša. Ako u tome ne uspijemo, pokušat ćemo na ljeto oformiti kvalitetnu momčad kako bismo 2019., kada je godišnjica kluba, imali status prvoligaša - rekao je Bartolović, koji na klupu Cibalije dolazi s klupe trećeligaša Bedema.

Svoj prvi trening obavio je jučer ujutro. Prije toga je i razgovarao u svlačionici s igračima.

- Rekao sam igračima da moramo imati odgovornost, prvo prema samim sebi, pa odgovornost prema klubu, odgovornost prema dresu, odnosno grbu koji nosimo. Smatram da ćemo samo pozitivnom atmosferom, pozitivnom pričom, vjerom doći u situaciju da se spasimo ispadanja.

Igrat će najspremniji

S odlaskom trenera Paculta trebale bi se promijeniti i odnosi u vinkovačkoj svlačionici. Austrijanac je “na ledu” ostavljao igrače koji su po kvaliteti zaslužili biti prvotimci.

- Moj stav je jasan. U svakom trenutku igrat će samo najspremniji igrači. Rekao sam igračima da od mene mogu očekivati iskrenost, korektnost prema svima u svlačionici. Rekao sam im da jedino ne mogu biti pošten kada budem određivao momčad, jer njih ima 20 i nešto, a samo 11 ih može istrčati na teren.

Dobrodošlicu novom treneru izrazio je i predsjednik Miroslav Gagro. Prigodom predstavljanja otkrio je kako je s Bartolovićem potpisan ugovor do ljeta 2019.

- Time smo željeli pokazati kako na njega računamo na duge staze, a simbolično to je godina kada će Cibalia proslaviti 100 godina od osnutka. Što se tiče sadašnjosti, drago mi je da je atmosfera nakon utakmice protiv Slobode iz Tuzle ipak malo ležernija. Obećao sam da ću nakon odlaska trenera Paculta dovesti mladog domaćeg trenera i, evo, izabrali smo ga, naša legenda, možda najbolji igrač Cibalije nakon rata. Preuzeo je momčad u nezavidnoj situaciji, svi su nas gotovo prekrižili, ali dok god ima šanse, mi se nećemo predati. Nema on “mač nad glavom”, ali vrijedi pokušati napraviti sve kako bismo ostali u ligi, a ako u tome ne uspije, cilj će mu biti što prije vratiti nas u Prvu ligu - zaključio je predsjednik Gagro.

Antun GRGIĆ

Bartolović je potpisao ugovor do ljeta 2019.

Najčitanije iz rubrike