Sport
DOIGRAVANJE ODBOJKAŠICA

Slavonski ogled u četvrtfinalnoj seriji
Objavljeno 29. ožujka, 2017.

Prošlog vikenda igralo se još za bodove, a već preko tjedna kreće doigravanje odbojkašica za prvaka Hrvatske. Četvrfinalna serija bit će zanimljiva jer ispalo je tako da će se međusobno sučeliti dva slavonska kluba. Treći protiv šestog nositelja, Osijek protiv Nove Gradiške. Dva dobra poznanika, sportska prijatelja, od kojih će jedan u polufinale, a drugi na zasluženi odmor.

Večeras (19.30) prva je utakmica serije, u Gradskom vrtu, gdje će se igrati i eventualna “majstorica”, odnosno treća utakmica, naravno ako do nje i dođe. No, sve misli okrenute su na otvaranje doigravanja, gdje nema smisla razmišljati unaprijed. Naravno da bi svatko želio da prolaz osigura što je brže moguće, ali bliža povijest odigranih dvoboja između ova dva rivala najavljuje da bi serija mogla biti neizvjesna i maksimalna.

- Predobro se poznajemo, a ovoga trenutka naša je prednost samo domaći parket. Nastojat ćemo taj privilegij iskoristiti odmah na otvorenju - kaže trener Osječanki, Dario Fančović, koji je svjestan da posljednje dvije pobjede protiv Nove Gradiške ne znače puno.

- Dobili smo ih u polufinalu Kupa, potom u važnoj utakmici u prvom dijelu Superlige. Rezultatski je to ispalo uvjerljivije od ukupne slike na parketu, stoga sigurno ni večeras neće biti lako - naglašava Fančović.

Njegova je ekipa završnicu borbe za bodove odigrala pod pritiskom osvajanja trećeg mjesta. Taj je cilj ostvaren, a kao novi se nameće plasman u polufinale.

- To je naša želja i ambicija i od toga ne bježimo. No, igračice su daleko od optimalnog stanja, posljednje utakmice odradile su “na baterijama”, one najbolje su se iscrpile, ali vjerujem da imaju u sebi još dovoljno energije u završnici sezone - nada se trener Osijeka.

S druge strane bit će rasterećena, ali i motivirana Nova Gradiška. Ekipa Damira Runjaša je ulaskom u doigravanje ujedno i osigurala status superligaša i za sljedeću sezonu. Sve drugo bit će samo dodatni bonus, stoga bi četvrtfinalana serija mogla biti itekako zanimljiva. U ostalim utakmicama sastaju se: Marina Kaštela - Olimpik (Zagreb), Mladost (Zagreb) - Rijeka CO i Kaštela DC - Poreč. N. Benčina

Najčitanije iz rubrike