Sport
OSJEČKE NOGOMETAŠICE SLAVILE U GORIČANU

Zagrijavanje za derbi sezone
Objavljeno 29. ožujka, 2017.

Goričanke su imale dobar jesenski predosjećaj. Nisu, naime, u prvom dijelu sezone došle na Mačkamamu nakon čega su, za “zelenim stolom”, izgubile 3:0. Nedjeljni domaći ogled nisu uspjele “eskivirati” pa su od aktualnih državnih prvakinja višestruko izgubile nego kada nisu igrale. Ekipa Osijeka je vratarki Trnave ubacila čak 13 komada, od kojih je pet postigla Maja Joščak, tri dodala Mateja Andrlić, a po jedanput mrežu su pogađale: Ivana Maltašić, Iva Culek, Antonela Radeljić, Violeta Baban i Marija Kunštek. To je bila već četvrta ovosezonska pobjeda “zečica” izražena dvoznamenkastim rezultatom, ali ne i najuvjerljivija. Od Trnave je, naime, teže stradala ekipa splistkog Marjana koja je početkom listopada na Mačkamami poražena 19:0.

- Vrlo smo brzo probile domaću obranu, a do odmora njihovu vratarku svladavši osam puta. Nije, dakle, bilo ni najmanje dvojbe tko će pobijediti, a a moglo se kladiti koliki će rezultat na kraju glasiti. Brojka se zaustavila ne (ne)sretnih 13, a mogla je biti i veća. Možemo očito još bolje, pa taj susret možemo promatrati u kontekstu onoga što nam predstoji. Slijedi nam najvažnija utakmica sezone, protiv drugoplasiranog Agrama, koji je u nedjelju gost na “Mačkamami”. Zagrepčanke su samo od nas izgubile i zaostaju tri boda, a kako planiramo tu razliku udvostručiti, prilično je izvjesno da tim susretom 12. kola, praktički, rješavamo najnovije pitanje najbolje ekipe Hrvatske - rekla je Maja Jošćak petorostruki strijelac nedjeljne utakmice od koje se očekuju igre slične onoj u Goričanu, gdje stručni stožer nije mogao računati na čak četiri igračice iz udarne postave.

U međuvremenu će se roster popuniti, osim za Martinu Šalek koju je ozljeda koljena izbacila do kraja sezone.D.Lekšan

Rezultati 11. kola

Trnava (Goričan) - Osijek 0:13, Agram (Zagreb) - Katarina Zrinski (Čakovec) 7:0, Marjan (Split) - Neretva (Metković) 3:1, Viktorija (Slavonski Brod) - Split 1:3 i Lepoglava - Pregrada 3:2.

U 12. kolu, 1. i 2. travnja, sastaju se: Pregrada - Trnava, Osijek - Agram, Katarina Zrinski - Marjan, Neretva - Viktorija i Split - Lepoglava.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini