Osijek
HUMANITARNI KONCERT ZA ZAKLADU SRCE GRADA OSIJEKA

Big Band Požega i Marko Tolja u Muzeju okusa
Objavljeno 29. ožujka, 2017.

Ovog petka u osječkom Muzeju okusa održat će se pravi glazbeni spektakl, a riječ je o koncertu Big Banda Požega, s gostima iz Big Banda HRT-a, dok je poseban gost večeri Marko Tolja. Cijeli prihod ovog koncerta namijenjen je Zakladi Srce grada Osijeka, a inicijator događanja je vlasnik Muzeja okusa Damir Pejaković.

- Riječ je o rijetko viđenom glazbenom spektaklu pod ravnanjem Zvjezdana Marijanovića uz nastup gostiju kao što su Marko Tolja i Vlatka Kopić, uz dva sata najbolje glazbe. Sav prihod ide isključivo za Zakladu i namijenjen je za 250 gostiju - napominje Pejaković. Inače, osnivač Zaklade je Grad Osijek, a ideja je pomoći studentima slabijeg imovinskog stanja kako bi uspjeli završiti visoko obrazovanje. Posebnost ove zaklade je što ne finacira isključivo one s najboljim uspjehom, već one kojima novac uistinu treba kako bi uopće završili studij. Ove je godine prvi put proveden natječaj za stipendiranje preko ove zaklade, a prije nekoliko dana objavljena su i imena 15 redovitih studenta i studentica koji će u ovoj i sljedećoj akademskoj godini dobiti 1000 kuna mjesečno. - Zahvaljujemo gospodinu Pejakoviću što je prihod od gala koncerta usmjerio prema Zakladi jer je važno imati privatne donatore. Na naš prvi natječaj prijavilo se 17 studenta, voljeli bismo da ih bude i više, iako nam je ovako bilo lakše jer ih nismo morali puno odbiti. Riječ je o 12 studenata u Osijeku i tri mlada Osječanina koji studiraju u Zagarebu geofiziku, zrakoplovstvo i slikarstvo - objasnio je Vladimir Ham, predsjednik Upravnog odbora Zaklade.

Gradonačelnik Ivan Vrkić ovom je prilikom ponovio kako je namjera da se ovim mladim ljudima pruži šansa i da se nakon obrazovanja priključe srednjem sloju. “U ovom trenutku kada loše stojimo i problem je zapošljavanje, ovo je jedna od mjera kojom pokušavamo pomoći da se ovdje osigura lakše zaposlenje i ostane živjeti u Osijeku. Na gala koncertu ćemo svečano uručiti stipendije s porukom svima da pomognu Zakladi i stipendiraju naše mlade”, naglasio je Vrkić. N. Z. Eberhard

GDJE KUPITI KARTE ZA KONCERT

Cijena ulaznica za koncert je 45 kuna, rezervirati se mogu telefonom na brojeve 031/7284-607 i 095/543-3050, a cjelokupni je prihod od prodaje namijenjen Zakladi Srce grada Osijeka.

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike