Regija
PROJEKT OD 9,9 MILIJUNA KUNA

Inovacijski inkubator za 20 poduzetnika
Objavljeno 27. ožujka, 2017.

SLAVONSKI BROD - Inovacijski inkubator, koji će se nalaziti u Gospodarskoj zoni Bjeliš, projekt je vrijedan gotovo 9,9 milijuna kuna, a realizacijom omogućit će se smještaj za 20 novih poduzetnika, 10 u proizvodnim djelatnostima i 10 u sektoru usluga, s naglaskom na uslugama za poduzetnike. Bit će financiran nepovratnim sredstvima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Grad Slavonski Brod je projekt “Inovacijski inkubator* InnoBROD – nova generacija” krajem prošle godine kandidirao na Poziv na dostavu projektnih prijava Razvoj poslovne infrastrukture, resornog ministarstva.

Utvrđeno je da Slavonski Brod udovoljava zahtjevima postavljenim u 1. fazi postupka dodjele nepovratnih sredstava koja se odnosi na zaprimanje registracija i administrativnu provjeru. Postupak dodjele nepovratnih sredstava sastoji se od tri faze, koje uz navedenu uključuju i provjeru prihvatljivosti prijavitelja, projekta, aktivnosti i troškova te ocjenjivanje i donošenje odluke o financiranju.

Prva komponenta odnosi se na izgradnju i opremanje inovacijskog inkubatora površine od oko 1800 četvornih metara, koji će omogućiti smještaj poduzetnicima početnicima s inovativnim aspektom u domeni proizvoda i usluga. Inkubacija obuhvaća prostorne kapacitete za proizvodne djelatnosti i za djelatnosti u uslugama s velikom dodanom vrijednošću te uredski prostor i učionice, kojima će se unutar inkubatora pružati podrška za osnivanje i razvoj poduzetništva.

Druga komponenta odnosi se na pružanje podrške za razvoj inovativnih malih i srednjih poduzeća, unaprjeđivanje poslovanja i zaštitu intelektualnog vlasništva, upravljanja i marketinga tvrtki te razvoj pristupa tržištima. A.B.

Možda ste propustili...

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike