Osijek
NEKIMA NIŠTA NIJE SVETO

Vandali demolirali kapelicu Kraljice Mira i dječje igralište
Objavljeno 28. ožujka, 2017.
Stradalo je gotovo cijelo krovište kapelice, a na dječjem igralištu uništili su sjenicu i sjedala

Borba s vandalizmom često nanosi velike štete, a kad su na meti sakralni i objekti namijenjeni najmlađima, to dobiva novu dimenziju. Posljednji u nizu takvih slučajeva zbio se na lijevoj obali Drave, gdje su vandali uništavali kapelicu Kraljice Mira, ali nisu se ondje zaustavili, već su demolirali i dječje igralište u Tvrđavici.

- Krovište je opet nastradalo. Već su vandali uništavali kapelicu Kraljice Mira, ali sada je još gore. Na dječjem igralištu na zelenoj površini u Tvrđavici uništili su sjenicu i sjedala. Daske su pobacali unaokolo, a onda su ondje i naložili vatru - doznajemo od Lucije Tadić, predsjednice Mjesnog odbora Lijeva obala.

Kapelica Kraljice Mira mjesto je i za molitve brojnih građana, a predstavnici Grada Osijeka i Županije ondje polažu vijence za poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

- To je jedna ružna slika. Mi se trudimo od svojih malih sredstava sve održavati i učiniti da građani i djeca mogu uživati, a onda netko u jedan vikend sve uništi. I prije smo imali sličnih problema s vandalizmom. Pretpostavljam da dođu mladi iz grada, najčešće se to događa u proljeće, i onda uništavaju sve na što naiđu. Vandali ne biraju - opravdano je revoltirana predsjednica Mjesnog odbora Lijeva obala.

Lucija Tadić pozvala je Grad i Županiju da zajedničkim snagama s Mjesnim odborom poprave ono što su vandali uništili.

- Svima je u interesu da kapelica Kraljice Mira ostavi lijepu sliku kada se ondje svi okupe. Što se tiče igrališta, bilo bi dobro kada bi nam u susret izišla gradska uprava oko troškova saniranja nastale štete. Roditeljima bih poručila da obrate pozornost u pogledu edukacije svoje djece, da s njima porazgovaraju te obrate pozornost kuda se kreću i što čine, naročito u noćnim satima - poručila je Lucija Tadić.

Sandra LACIĆ
KORISTILI KAPELICU KAO TOBOGAN

Kako smo već krajem ožujka prošle godine u Glasu Slavonije pisali, mladi vandali kapelicu Kraljice Mira koristili su i kao tobogan. To sveto mjesto često mladima služi kao zaklon dok piju alkohol, a s obzirom na to da ih ondje nitko ne dira, svaka čašica odnosno boca alkohola više donosi i nove ideje kako se ondje na neprimjeren način zabaviti.

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike