Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

Osječanke u doigravanje
kao treće nositeljice
Objavljeno 26. ožujka, 2017.
Odbojkašice Osijeka će u četvrtfinalu play-offa imati prednost domaćeg parketa

Završio je ligaški dio Prvenstva Hrvatske za odbojkašice, a Osječanke su sebi i svojim navijačima priredile i “šećer za kraj”. Dvoboj 12., posljednjeg kola 1. skupine odlučivao je direktno o trećem mjestu i statusu trećeg nositelja u predstojećem doigravanju. Odbojkašicama s Drave za ostvarenje toga cilja bio je potreban bod, a Kaštela DC stigla je u Gradski vrt sa željom da osvoji sva tri. No, domaće nisu imale nimalo sluha za suparničke želje, te su pobjedom zaključile ligaški dio sezone.

Da je bilo lako, nije, jer da je rasplet prvog seta bio drugačiji, tko zna u kakvom bi se smjeru odvijala utakmica. Osječanke su s(p)retno došle do vodstva 1:0, jer su gošće imale loptu za 25. poen, ali na kraju je trebalo osvojiti 28 da bi se dobio uvodni set. U drugom su Kaštelanke bile dominantne, stoga je jasno da je vrlo lako gost mogao imati vodstvo od 2:0, ali nije.

- Znali smo da nas čeka težak zadatak, jer objektivno se radi o podjednakom odnosu snaga. Prvi set smo se izvukli, u drugom smo zakazali, ali smo nakon toga pokazali da zaslužujemo treće mjesto - kaže trener Fančović, kojem sigurno nije bilo ugodno nakon onoga što su njegove igračice pokazale u drugoj dionici.

No, uzvratile su u trećem setu istom mjerom, vodstvo od 13:3 najavilo je ostvarenje cilja.

- Dobro smo se pripremile, bile smo svjesne da ključeve trećeg mjesta držimo u našim rukama. Znale smo da nam je dovoljan i bod, koji je bio potvrđen nakon trećeg seta - kaže kapetanica Ivana Grubeša, koja je sa svojim suigračicama potom i zaključila posao, jer nije imalo smisla “tricu” potvrđivati” u pet setova ili čak i porazom.

Osijek u play-off kreće kao treći nositelj, a to znači da će u četvrtfinalu imati prednost domaćeg parketa. A već u srijedu stiže još jedan dobar znanac, Nova Gradiška.

Nino BENČINA
Osijek                           3
Kaštela DC                   1

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 200. Suci: Zamaklar (Belišće) i Vinković (Vukovar).

OSIJEK: Grubeša, Matković, Pavičić, Volmut, Grahovac, Bilić, Šimunec, Kovač, Zirn, Herman, Hajpek, Štebih.

KAŠTELA DC: Aljinović, Prkačin, Bazina, Brkan, Kurtović, Karalula, Matas, Barišić, Sudar, Ljulj, Renko Ilić.

REZULTAT PO SETOVIMA: 28:26, 17:25, 25:20, 25:21.

NOVA GRADIŠKA U DOIGRAVANJE

Zanimljiv je bio i rasplet poretka u 2. skupini superligašica. Otvorena je bila borba za drugo mjesto, koje donosi doigravanje, ali i ostanak u ovoj konkurenciji i sljedeće sezone. Rasplet je išao u korist Nove Gradiške, koja je u posljednjem kolu slavila u Rovinju kod Rockwoola 3:1 (25:19, 22:25, 25:17, 25:13). Računicu im je mogao pomrsiti Vukovar, koji je trebao osvojiti bod u Poreču, ali je izgubio 3:1 (25:23, 25:16, 20:25, 25:12). Na kraju, Poreč je prvi s 28 bodova, Nova Gradiška ima 22, Vukovar 20, a Rockwool jedan bod.

Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike