Crna kronika
SUBOTNJA TRAGEDIJA U JELISAVCU

Prijatelji poginuli prilikom povratka iz noćnog provoda
Objavljeno 27. ožujka, 2017.

JELISAVAC

Hrvatske su prometnice tijekom vikenda uzele pet mladih života. Kod svih cestovnih tragedija riječ je o odlasku ili povratku iz noćnog života. U teškoj prometnoj nesreći u Jelisavcu, u Ulici Ivana Brnjika Slovaka, ispred kućnog broja 84, koja se dogodila u subotu oko 6.30 sati, život su izgubile dvije osobe. Na mjestu su poginuli 22-godišnjak iz Našica i 37-godišnjak iz Martina, koji je upravljao automobilom iz smjera Osijeka prema Našicama. Najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i na ravnom dijelu ceste prešao na suprotni kolnički trak te sletio u odvodni kanal. Vozač je automobilom nastavio klizati te je prednjim dijelom udario u betonski kolni prilaz.

Vozač i suvozač preminuli su na mjestu nesreće, a prednji dio automobila uništen je do neprepoznatljivosti. Vatrogasci JVP-a Našice i članovi DVD-a Našice škarama su morali prerezati krov da bi iz smrskanog automobila izvadili tijelo vozača.

- Bio je to stravičan prizor. Probudio me strašan zvuk, izišao sam iz kuće i otišao do automobila. Tamo su već neki ljudi stajali i shvatio sam da zovu policiju. Prednji dio automobila bio je totalno smrskan, pogotovo vozačeva strana. Nije bilo načina da se vozač izvuče, nego se čekalo da dođu vatrogasci – ispričao je jedan od stanovnika Ulice I.B. Slovaka, koji živi nedaleko od mjesta gdje se dogodila stravična nesreća u subotu ujutro. Mještani Jelisavca kažu da ne pamte nesreću u kojoj je dvoje mladih muškaraca izgubilo život, iako su se nesreće događale.

Dvojica stradalih muškaraca, kako smo doznali, automobilom su se vraćali iz noćnog provoda iz Osijeka. Tragedija je prevelika pa je razumljivo da nitko od njihovih prijatelja, a ni građana Našica te mještana Martina nije bio raspoložen za komentar. Nevjerica, šok i beskonačna tuga vladala je i u obiteljima stradalih. Rodbina koja se u njihovim kućama počela okupljati poslije prvih vijesti o pogibiji, pokušavala je utješiti roditelje i sestre, ali neuspješno. Suze su navirale na oči, a bol u srcima najbližih mogla se osjetiti.

Još se jedna nesreća dogodila u Slavoniji u subotu, u Medarima, nedaleko od Nove Gradiške. Nesreću je oko 3 sata skrivio 17-godišnji vozač koji je automobilom Zastava sletio s ceste i zaustavio se u kanalu. Od posljedica teških ozljeda poginuo je 29-godišnjak, dok su vozač i još dvojica mladića liječnički zbrinuti u novogradiškoj bolnici.

Snježana FRIDL
TRAGEDIJE ZBOG BRZINE

Tragedija se dogodila i u nedjelju, u Garešnici, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Oko 4.45 sati, automobil križevačkih registracija počeo je “plesati” po cesti nakon čega je nekontrolirano skrenuo ulijevo, udarivši u drvo, a potom i u električni stup. Vozilo se tu nije zaustavilo nego je probilo ogradu obiteljske kuće i na koncu se zabilo u kuću. U nesreći je na mjestu smrtno stradao 25-godišnji suvozač koji je izletio kroz vjetrobransko staklo iz automobila. Prema svemu sudeći nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Teško ozlijeđeni 24-godišnji vozač prevezen je u bjelovarsku bolnicu. Kazneno je prijavljen.

Vozačko neiskustvo dovelo je do tragedije kod Pule koja je bila kobna po 20-godišnjeg vozača, dok su dvije djevojke u životnoj opasnosti. Troje mladih nalazilo se u Opel Vectri koja je sa sporedne ceste izišla na glavnu, oduzevši prednost Mercedesu kojim je upravljao 52-godišnjak. U Mercedesu je 21-godišnjakinja teško, a 20-godišnjakinja lakše ozlijeđena. Vozač je prošao bez ozljeda.

brzina...

PET JE MLADIH OSOBA POGINULO ZA VIKEND

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike