Osijek
PROJEKT “LAJKAJ NENASILNO”

Učenici izrađivali mobilnu aplikaciju
Objavljeno 26. ožujka, 2017.

U okviru projekta “Lajkaj nenasilno” u subotu je na Filozofskom fakultetu održana prva radionica izrade mobilne aplikacije, u kojoj su sudjelovali učenice i učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola iz Darde, Jagodnjaka i Tenje. Ženska udruga IZVOR, zahvaljujući partnerstvu s Filozofskim fakultetom i dugotrajnoj suradnji s Odjelom za prevenciju PU osječko-baranjske, pokazala je kako se zajedničkim naporom i međusektorskom suradnjom može postići maksimalan uspjeh.

“Ovaj je projekt počeo krajem 2016. te završava u listopadu ove godine, a cilj mu je prevencija, odnosno suzbijanje nasilja među djecom i nad djecom preko interneta i mobitela, poznato pod imenom elektroničko nasilje ili cyberbullying. Projekt podrazumijeva različite aktivnosti; veći se dio odnosi na edukativne radionice koje provodimo zasebno s učenicima, a dio radionica odrađujemo s roditeljima. Dodatan se set radionica odvija na Filozofskom fakultetu, koji obuhvaća njihovu uključenost u izradi mobilnih aplikacija te nam je ovo prva takva poludnevna radionica”, rekla je Nikolina Zec iz Ženske udruge IZVOR.

Dodaje kako će se ponoviti istraživanje iz 2013. godine o ovoj temi, koje je tada uključivalo osam škola te 805 učenica i učenika. “Želimo usporediti krajnje rezultate te vidjeti je li došlo do odstupanja, s obzirom na kontinuirano provođenje aktivnosti, ali i zbog mogućnosti i potencijalnih opasnosti koje se pojavljuju dinamičnim razvojem tehnologije. Potrebno je puno truda, vremena i zajedničkoga rada u razradi ovoga projekta”, istaknula je Zec. D. Horvat

Možda ste propustili...

UČENICI KOJI SE ŠKOLUJU ZA POMOĆNA ZANIMANJA

Pozvani na rad u sezoni jer su bili izvrsni na praksi

OTVORENA VRATA ZA DAN OŠ FRANJE KREŽME

Program posvećen virtuozu čije ime škola ponosno nosi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBLJETNICA ŠKOLE NA JUGU 2

Tinka će snimiti “milenijsku fotku” za 50. rođendan

2

ERASMUS+ I JOB SHADOWING U OŠ TENJA

Ugostili učenike iz slovenske škole

3

LIPANJSKO IZDANJE POPULARNE MANIFESTACIJE

Svi putevi vode na Sajam antikviteta