Kultura
PRIZNANJE ZA NAJBOLJI DRAMSKO-PEDAGOŠKI RAD

Areti Ćurković (ponovno) nagrada “Zvjezdana Ladika”
Objavljeno 26. ožujka, 2017.

- Jako sam sretna, ponosna i zahvalna. Godinama pod mentorstvom i kao asistentica kolegici i partnerici Lidiji Helajz, od pretprošle godine imam povlasticu samostalno voditi, razvijati i ponovno biti nagrađena nagradom 'Zvjezdana Ladika'. Prevažna je 'misija' i uloga dramskog odgoja kroz kreativan rad s djecom i mladima. Hvala svima koji su bilo kako sudjelovali u ovom projektu, ali najviše mojim predivnim srednjoškolcima koji su čista ljubav i dragulj u svakom pogledu. To je naša nagrada jer, kako rekoh, uljepšavaju i čine moj život i rad lĺijepim poput najljepšega cvijeća. Volim ih beskrajno i čestitam im - oduševljena je Areta Ćurković, glumica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, koja je na netom završenom 19. susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ u Bjelovaru ponovno ovjenčana nagradom “Zvjezdana Ladika” za najbolji dramsko-pedagoški rad u Dramskom studiju za srednjoškolce.

Prosudbena komisija (Damir Mađarić, Siniša Bahun i Šiško Horvat Majcan) glumac upravo su u osječkom Dramskom studiju i voditeljici Areti Ćurković prepoznali izvrsnost. Podsjećamo, i 2015. je ova nagrada pripala pedagoginjama Lidiji Helajz i Areti Ćurković.

Ravnatelj Ivica Lučić naglasio je kako ova nagrada dokazuje kontinuitet dobrog i sve boljeg rada s mladima u osječkom kazalištu koje se zove DJEČJE, ali pomalo postaje i kazalište za mlade jer su polaznici ovog studija odabrali teatar kao svoju zanimaciju i nakon dječjeg uzrasta.

- Već to dovoljno govori o kvaliteti i stručnosti osobe koja studij vodi, a također i zanimljivosti studija. Nagrada koju je Areta zaslužila priznanje je struke koja na državnoj razini prati rad s djecom i mladima u kazalištima. Zbog svega sam toga ponosan i sretan i uz čestitke Areti, čestitam i polaznicima za koje su nam od organizatora Susreta, hotelskoj osoblja i vozača autobusa stigle pohvale - zaključuje ravnatelj Lučić!

Osječki “veliki dramci” nastupili su u jakoj konkurenciji 13 predstava dramskih studija iz cijele Hrvatske, s predstavom “Pohvala ludosti”. Režiju, izbor glazbe, kostima i uređenje scene potpisuje Areta Ćurković, asistentica je Marta Mekovec de Carvalho, scenski pokret Maja Huber, autori tekstova pjesama su polaznici Studija, a uglazbili su ih Fran Grljušić i Franko Cebić. N.Vekić

Možda ste propustili...

ĐAKOVAČKI KULTURNI KRUG: “NARATIV I RAZUMIJEVANJE” I “ČUDO”

Izdane dvije nove knjige

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike