Sport
CIBALIA TRAŽI TRENERA

Bartolović i Bušić nisu odbili Gagru
Objavljeno 25. ožujka, 2017.

Cibalia i dalje nema trenera. Predsjednik Miroslav Gagro obećao je kako će riješiti to pitanje do današnje utakmice sa Slobodom iz Tuzle, no to se neće dogoditi. Naime, ime novog stratega Cibalije znat će se tek sljedeći tjedan, pa će vjerojatno utakmicu protiv Slobode danas voditi trenerski dvojac iz Pacultova stožera Tomić-Šimić. Ovaj put potvrđeno je kako su najizgledniji kandidati za klupu Mladen Bartolović i Hrvoje Bušić.

Mladen Bartolović je nakon sjajne igračke karijere, koju je okončao upravo u dresu Cibalije, trenersku karijeru nastavio u, kako voli reći, "svom klubu". Trenerski početak imao je u juniorskoj momčadi s kojom je imao odlične rezultate na državnom nivou i bili su među vodećim momčadima lige. Nakon ulaska Bedema iz Ivankova u treću ligu Bartolović je dobio ponudu da bude šef struke u Bedemu, što je i prihvatio, pa je s Ivankovčanima napravio odličan rezultat do sada. Nakon odigranih 18 kola s Bedemom je na odličnom četvrtom mjestu.

Hrvoje Bušić je prvi ozbiljniji posao imao u Graničaru iz Županje, gdje je uz treniranje seniorske momčadi bio i voditelj škole nogometa u Graničaru. Studiozan način rada izbacio ga je među vodeće mlade stručnjake u Slavoniji, što su prepoznali i u Cibaliji te ga doveli za voditelja škole nogometa "Mravunac-Fegeli". Na njegovu žalost taj je posao morao privremeno “zamrznuti” zbog obiteljskih razloga. Trenutno je ponovo trener u Graničaru i od momčadi koja se prošle sezone borila za ostanak u ligi stvorio momčad koja je trenutno druga u Međužupanijskoj regionalnoj ligi s četiri boda zaostatka za vodećim Čepinom. Kako smo doznali, predsjednik Cibalije Miroslav Gagro obavio je preliminarne razgovore i s Bartolovićem i Bušićem. Konačnu odluku nije donio. No, oba kandidata potvrdila su nam kako su kontaktirali s Gagrom te da im svakako godi taj poziv.

- Voditi Cibaliju sigurno je izazov, ali i velika obveza, nije mala stvar biti trener u prvoligaškoj konkurenciji. Čast mi je što me se predsjednik sjetio, obavili smo razgovor, mogu reći da smo razgovarali samo općenito o poslu, a ništa o detaljima. Znam sam da sam jedan od kandidata, a hoću li doista i prihvatiti taj posao vidjet ćemo. Ima još dosta toga dogovoriti - rekao nam je jučer Mladen Bartolović.

I Bušić poziv iz Cibalije doživljava kao “čast i obvezu”.

- Drago mi je što se predsjednik Gagro sjetio i mene. Ovo je znak da sam na dobrom putu što se tiče mog dosadašnjeg trenerskog rada. Poznajem dobro momčad Cibalije i bila bi mi velika čast da budem trener, ali još je daleko do odluke. S predsjednikom Gagrom dobro se razumijem, a zasada smo završili rekao bih prve razgovore. Hoće li doći do dogovora tek ćemo vidjeti. Znam samo da će tijekom vikenda predsjednik Gagro donijeti odluku - rekao nam je Bušić.

Antun GRGIĆ
O Bartoloviću

Legenda Cibalije, nekadašnji nogometaš Dinama, Hajduka, Zagreba, nakon igračke karijere vodio je juniore Cibalije i bio član stožera seniorske momčadi, a danas vodi Bedem iz Ivankova

O BUŠIĆU

Trenersku karijeru počeo je u Graničaru iz Županje, gdje je bio i voditelj Omladinske škole u kojoj su stasali brojni kasnije prvoligaški igrači. Bio je voditelj škole Cibalije Mravunac-Fegeli. Danas je ponovno trener Graničara iz Županje

Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

Najčitanije iz rubrike