Osijek
LOPOVSKA POSLA

Kradu dječja kolica iz haustora, hodnika, Doma zdravlja, bolnice...
Objavljeno 25. ožujka, 2017.

Proteklih su dana društvene mreže preplavili komentari građana na nesvakidašnju situaciju koju je doživjela 31-godišnja Osječanka - preko noći ostala je bez skupocjenih dječjih kolica, koja su joj ukradena iz haustora. Budući da je teško zamisliti život s bebom bez kolica, Osječanka je uputila apel sugrađanima da joj ih pomognu pronaći.

Ubrzo nakon što je objavila fotografiju na Facebooku javilo se nekoliko osoba s preporukom da “kolica potraži u nedjelju, na osječkoj autopijaci”, gdje se već dulje vrijeme ukradena dječja kolica prodaju za “smiješne novce”. Mladoj su se mami javili i neki drugi poznavatelji crnog tržišta dječjim kolicima, poručivši joj da kolica zaboravi jer “tako skupa i zbog upečatljivog dizajna lako prepoznatljiva kolica odmah odlaze u druge gradove na uličnu prodaju”.

Lopovsko grizodušje

Sugrađanka je u iščekivanje nedjelje i posjeta osječkoj autotržnici slučaj prijavila policiji. No, ni u peti joj nije bilo ono što je uslijedilo: lopovu je “proradila savjest” pa je odlučio kolica vratiti na isto mjesto odkud ih je ukrao!

“Dana 15. ožujka oko 20 sati nepoznati je počinitelj zaustavio osobni automobil nepoznatih registracijskih oznaka te iz automobila izvadio i ostavio dječja kolica ispred zgrade”, potvrđuju iz Policijske uprave osječke-baranjske. Na novinarski upit o ovome slučaju i općenito problematici krađe dječjih kolica, iz policije navode kako je riječ “o pojedinačnom događaju”, odnosno kaznenom djelu krađe kakvo nije evidentirano u proteklih nekoliko godina.

No, ako policija nešto nije “evidentirala”, to ipak ne znači da se nije dogodilo. Osječani su žrtvi iz ovoga teksta, osim gdje da traži ukradena kolica, poručili i da nije jedina koja je bez kolica ostala.

Zamjena staro za novo?!

Tako se još jedna sugrađanka “pohvalila” kako je nedavno bez dječjih kolica ostala za vrijeme snimanja kukova svoje bebe u centralnoj zgradi Doma zdravlja Osijek. Kolica nije smjela uvesti u prostor za snimanje, a kada je pregled završio, kolica ostavljenih ispred vrata više nije bilo. Druga je majka bez kolica ostala lani, na Kopiki. Najbizarniju je situaciju opisao bračni par koji je uspio u posljednji tren spriječiti krađu kolica svoje bebe u jednoj slavonskoj bolnici. Navode kako su kolica ostavili na dnu stubišta jer su bila prevelika za dizalo. Nakon 15 minuta vratili su se po njih, ali umjesto nove “limuzine” njihove curice dočekala su ih stara kolica “u raspadu”. Podigli su pogled i stotinjak metra ispred njih ugledali ženu kako odvozi njihova kolica, potrčali za njom, suočili se, na što je ova samo izvadila svoju bebu iz njihovih kolica, okrenula se i otišla?!

Ivana SOLAR

zarada

UKRADENA SE KOLICA PRODAJU NA AUTOTRŽNICI

Bračni se par suočio sa ženom koja je svoja stara kolica u bolnici zamijenila njihovim novim

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

Najčitanije iz rubrike