Osijek
ČESTITKE DOBITNICIMA NAGRADE “FAUST VRANČIĆ”

Grad će i dalje podupirati
marljive modelare iz Aerokluba
Objavljeno 24. ožujka, 2017.

Modelarsku sekciju Aerokluba “Osijek”, dobitnike Državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić”, primio je u petak zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham. “To je najveće državno priznanje tehničke kulture koje smo dobili zato što su naši članovi, marljiva djeca, postigli iznimne rezultate na natjecanjima u Republici Hrvatskoj i izvan nje. Ona se dodjeljuje za postignute rezultate u prethodnoj godini, a mi smo u grad Osijek donijeli ukupno 64 medalje. Nagradu su osvojili naši zrakoplovni modelari, jedna od sekcija Aerokluba 'Osijek' koji ih ima ukupno šest", rekao je Antun Šikić, voditelj Modelarske sekcije Aerokluba “Osijek” i predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Osijeka.

Svoja iskustva kao člana modelarske sekcije podijelio je Miro Sumver, istaknuvši kako se nada da će mu sudjelovanje na natjecanjima i znanja koja je stekao u klubu pomoći u njegovom budućem profesionalnom životu. “Naša sekcija sudjeluje na europskim i svjetskim prvenstvima. Sudjelovali smo 2010. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, gdje smo ekipno bili treći među juniorima, 2012. bili smo u Južnoafričkoj Republici, 2015. u Bugarskoj, a ove godine idemo u Slovačku i nadamo se dobrim rezultatima”, naglasio je Sumver.

Zamjenik gradonačelnika Ham istaknuo je kako je Grad Osijek iznimno ponosan na sve sjajne uspjehe Aerokluba “Osijek”. “Podupirali smo do sada, a i nastavit ćemo to činiti, sve aktivnosti Aerokluba, kako modelarske sekcije, tako i svih ostalih. Veselimo se novim uspjesima, a trudit ćemo se da im ubuduće olakšamo njihova putovanja i rad”, poručio je Ham. U vezi s tim najavio je nabavu novog kombija za Aeroklub.

Zlatko Tot, predsjednik Aerokluba “Osijek”, zahvalio je Gradu na suradnji i pomoći. S. Baotić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana