Regija
REKONSTRUKCIJA GRANIČNOG PRIJELAZA

Završetak svih radova do kraja travnja
Objavljeno 24. ožujka, 2017.

ŽUPANJA

Završetak svih radova na rekonstrukciji i proširenju graničnog prijelaza Županja - Orašje, odgovorili su na upit Glasa Slavonije iz Sektora za izgradnju i održavanje graničnih prijelaza pri Ministarstvu financija RH, očekuje se krajem travnja. Odrađeno je, napominju, 90 posto radova predviđenih projektom. Rekonstrukcija je krenula početkom srpnja 2016. Završetkom zemljanih radova, asfaltiranja i sličnih aktivnosti početkom ove godine stvoreni su uvjeti za bolju protočnost prometa koji se mjesecima ranije odvijao usporeno i otežano. Najveće gužve na prijelazu redovito su vikendom i blagdanima pa su iz PU Vukovarsko-srijemske nerijetko savjetovali vozačima da koriste alternativne prijelaze.

Velike gužve mogu se očekivati i uoči Uskrsa, kada brojni auslenderi koji su na privremenom radu u europskim državama krenu kućama, ali i Slavonci u prekogranični šoping. Rekonstrukcija će, napominju u Ministarstvu financija koje je i nositelj aktivnosti, znatno poboljšati standard i uvjete rada policijskih i carinskih službenika na prijelazu Županja. A povećanjem ukupnog broja prolaznih trakova osigurat će i veću protočnost prometa putnika i robe. Posebni ulazi i izlazi za stanovnike pograničnog područja nisu predviđeni, jer je navedeni prijelaz međunarodni granični prijelaz.

U sklopu projekta rekonstrukcije i proširenja prijelaz je dopunjen s potrebnim dodatnim sadržajima sa svim instalacijama i opremom. Ispod glavne nadstrešnice sagrađene su dvije nove zgrade za rad graničnih službi. Nova kontrolna mjesta za teretni promet s nadstrešnicama i potrebnim zatvorenim prostorima nalaze se na strani ulaza i na strani izlaza u državu, a uz parkirališta sanitarni objekti za vozače i putnike. M.Lešić Omerović

Deset trakova

Prijelaz Županja sada ima šest prolaznih trakova za putnički promet i četiri prolazna traka za teretna vozila, uz koje su smještene suvremeno opremljene kontrolne kućice za policiju i carinu, parkirališni prostor s 42 parkirališna mjesta za kamione (23 na ulazu i 19 na izlazu) i s 18 parkirališnih mjesta za osobna vozila. Radovi su vrijedni oko 29 milijuna kuna (bez PDV-a).

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

Najčitanije iz rubrike