Ekonomija
NAJBOLJI POLJOPRIVREDNIK RH JE MATIJA CETINIĆ FRANKOS

Slavonka Tatjana Barić ušla u top 10 poljoprivrednika
Objavljeno 25. ožujka, 2017.

Matija Cetinić Frankos iz Donjeg Laduča u Zagrebačkoj županiji pobjednik je Natječaja za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika/ce u Hrvatskoj koji drugi put zaredom organizira hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica izbora Marijana Petir (EPP), dok je Jelena Grčević pobjednica prema izboru čitatelja Jutarnjega lista.

Među top 10 hrvatskih poljoprivrednika ušla je Tatjana Barić iz Andrijaševaca i jedina je iz Slavonije.

- Natječaj sam vidjela na internetu i odlučila se prijaviti i ušla u top 10 kao jedina iz Slavonije. Ponosna sam što sam ušla u top 10 što mi je zasigurno poticaj za daljnji rad i posebno raduje činjenica da je prepoznat moj rad. Na dodjeli nagrada upoznala sam Marijanu Petir koja me vodi u Bruxelles na kongres - kazala je Tatjana Barić i dodala kako njezin OPG poljoprivrednu proizvodnju obavlja na oko 140 hektara gdje proizvode različite kulture, a ove godine imaju i prvu berbu šparoga, a bave se i tovom svinja.

Proglašenju pobjednika održanom u Kući umjetnosti Lauba nazočio je i povjerenik Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj Phil Hogan koji je u Hrvatsku došao na poziv zastupnice Petir. „Svojim dolaskom na ovaj događaj povjerenik Hogan još je jednom pokazao svoje jasno opredjeljenje za mlade poljoprivrednike", rekla je Petir. Matija Cetinić Frankos na svom OPG-u u Mariji Bistrici sa suprugom ekološki uzgaja bobičasto voće te u nas relativno nepoznatu kulturu sibirske borovnice, odnosno haskapu. Najbolji mladi poljoprivrednik u listopadu 2017. predstavljat će Hrvatsku na natječaju za najboljeg mladog poljoprivrednika/cu u Europskoj uniji koji četvrti put organizira Europska pučka stranka (EPP), najjača politička opcija unutar Europskog parlamenta.

Zdenka RUPČIĆ/Mario KOKAJ
Možda ste propustili...

ZAHVALJUJUĆI ELEKTRIČNIM VOZILIMA

Potražnja za bakrom snažno će porasti

U CILJU SMANJENJA PLASTIČNOG OTPADA

Nastavlja se Konzumova kampanja “Jedna manje”

Najčitanije iz rubrike