Sport
GRADSKI KUGLAČKI DERBI

Osijek bezbrižan, Kandit pod pritiskom
Objavljeno 24. ožujka, 2017.

Već po tradiciji, posljednju utakmicu u Prvoj hrvatskoj ligi kuglači s Drave igraju međusobno. U subotu Osijek i Kandit igraju za gradski primat, ali i za nešto puno više. Naime, dok trenutno petoplasirani Osijek u konačnici može završiti stepenicu više ili niže, “kanditovci” igraju utakmicu “koja život znači”. Jednostavno, moraju uzeti dva boda i tako potvrditi igranje u eliti i sljedeće sezone. Sve druge opcije vjerojatno znače oproštaj i selidbu u niži stupanj natjecanja.

Na tablici je, Kandit trenutno na osmom mjestu s osam bodova, koliko ima i dvojac ispod njih, čakovečki Željezničar (u posljednjem kolu dočekuje Bjelovar) i zagrebački Medveščak 1958 (gosti Grmoščice). Ipak, malu, ali na kraju možda i odlučujuću, prednost “slatki” imaju u prvom kriteriju važnom u odlučivanju ukupnog poretka ako su momčadi bodovno izjednačene. To su ekipni poeni, a Kandit ih ima 51, dva više od Čakovčana, odnosno tri od “medvjeda”.

- Teorijski mi i porazom možemo osigurati ostanak, ali u tom nam slučaju ostali rezultati moraju ići na ruku. S druge strane, pobjeda rješava dileme, mislim da bi ona od 6:2 trebala garantirati ostanak na osmom mjestu. Pritisak je na nama, suparnik ga nema i to je najveća opasnost - kaže trener Kandita Ivan Kovačević, koji ima još neke dvojbe oko sastava, za koji konkuriraju Šipalo, M. Jeličić, Rupčić, N. Jeličić, Knežević, Biloš i Vuka.

Vjerojatno mnogi misle da će “domaćin” u gradski obračun ući opušten, bez ambicija, ali Osijek na oproštajki od prvenstva nema namjeru ići s pola gasa.

- Suparnik ima svoje brige i želje, ali naša je namjera da prvenstvo okončamo pobjedom. Bilo je i prije slučajeva da su nekom bodovi bili potrebniji, ali ta je momčad na kraju znala izgubiti. Gradski derbi je u pitanju, a to znači da je sve otvoreno - kaže Mario Mušanić, trener/igrač Osijeka, za koji će nastupiti još Liović, Radoš, Pušić, Harkanovac i Horžitzky.

Koji će biti rasplet derbija, ali i ligaškog poretka, znat će se u subotu oko 18 sati, a gradski derbi na Pampasu počinje dva sata prije. N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike