Osijek
PREDSTAVNICI ETIČNE BANKE KOD ĐAPIĆA

Grad Osijek zanima se da postane suvlasnik i klijent Etične banke
Objavljeno 24. ožujka, 2017.

Predsjednik Gradskog vijeća Anto Đapić u četvrtak je razgovarao s predstavnicima hrvatske Etične banke u osnivanju, na čelu s Goranom Jerasom, njezinim idejnim začetnikom. Jeras je iznio modele koje etične banke u praksi već uspješno provode u državama Europske unije, a koje se odnose na povoljno financiranje obrtništva, srednjeg i malog poduzetništva te poljoprivrednika. Dodao je kako bi ciljevi buduće Etične banke mogli biti iznimno zanimljivi za Slavoniju.

- Iznimno nam je drago što postoji zanimanje za uključivanje Grada Osijeka, njegovih javnih poduzeća, ali i poduzetnika u naš projekt. Mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći da ovdje budemo što intezivnije prisutni, da preko naše poslovne mreže, koja je u Slavoniji već prisutna, prepoznamo potrebe građana i poduzetnika. Ono što mi nudimo jest povoljno kreditiranje, s kamatnom stopom do maksimalno četiri posto, bez valutne klauzule i na pregledan način. Želimo time pružiti novi segment bankarskih usluga. Nadamo se da ćemo time moći preokrenuti trend i zaustaviti iseljavanje iz Hrvatske i pomoći stvaranju nove vrijednosti u kraju koji tradicionalno ima potencijale za to i nema nikakvog razloga da tako ne bude i u budućnosti - istaknuo je Jeras.

Zadruga za etično financiranje koju vodi njezin upravitelj Goran Jeras ima više od tisuću članova, fizičkih i pravnih osoba. Ona je i osnivač Etične banke d.d. Etična banka funkcionira tako što su svi njezini klijenti ujedno i suvlasnici. Očekuje se da bi ta banka, koja je već prikupila 80 milijuna kuna incijalnog novca, mogla početi raditi za dva mjeseca. Đapić je u ime Grada Osijeka potvrdio zanimanje za ulazak u redove dioničara, ali i klijenata Etične banke. D. Celing

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike