Osijek
SEZONSKA PONUDA NA KLUPAMA

S dolaskom proljeća na tržnici polako padaju cijene
Objavljeno 24. ožujka, 2017.

Ponuda na tržnici iz dana u dan sve je raznovrsnija i šarolikija. Na klupama domaćih proizvođača možete pronaći sezonsko povrće tipično za naše podneblje. Tako već sada možete kupiti svježe krastavce za 30 kuna po kilogramu, domaći kupus za pet kuna po kilogramu, mladi kelj za 12 kuna po kilogramu te mladi krumpir od osam do 12 kuna po kilogramu. Za različite vrste zelenih salata, a najčešće su to putarice i kristalke, izdvojit ćete, ovisno o tome kod kojeg proizvođača kupujete, od tri do osam kuna.

S dolaskom toplijih dana, osim cijene salate, pala je i cijena mladog špinata, pa ga sada možete kupiti za osam do deset kuna po kilogramu. Vezicu mladog luka platit ćete pet kuna, kao i vezicu rotkvice te vezicu povrća za juhu, dok ćete za vezicu blitve izdvojiti od tri do pet kuna. Sve je bogatija ponuda rajčice, koju možete kupiti po cijeni od 15 do 25 kuna za kilogram te uz papriku po cijeni od 35 kuna za kilogram i crveni luk po cijeni od pet kuna po kilogramu pripremiti prvi ovogodišnji sataraš ili bećarac. Ako ga želite u nešto ljućoj varijanti, ljutu papriku platit ćete od dvije do četiri kune po komadu. Tu su i tikvice koje se prodaju za 30 kuna po kilogramu te cvjetača za 12 kuna po kilogramu za pripremu slasnih proljetnih jela.

Što se ovih dana na tržnici najviše prodaje pitali smo gospođu Mirjanu, koja nam je objasnila da se na njezinu bogatom štandu najviše prodaju domaća crvena i žuta paprika, mladi krumpir, krastavci, rajčica i luk. Slična je situacija i na štandu gospođe Nevenke, kod koje se u posljednjih nekoliko dana također najviše prodaje paprika, a nakon nje kupus, špinat i zelena salata. J. Pejaković

Možda ste propustili...

KNJIGA ZAPISA “U JNA”

Promocija knjige Vlade Tribuljka

IZ STUDENTSKE VIZURE

Anketiranje studenata od 2006.

NOVI IZDAVAČKI PROJEKT GRADA OSIJEKA

Dogovoreno izdavanje monografije o manjinama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

90 GODINA ROTARIJANSTVA U GRADU OSIJEKU

Priča o Rotary klubu priča je o moćnoj povijesti grada

2

DONESENI NOVI PRAVILNICI O VOZILIMA I PUTOVANJIMA

Tko može na put službenim autom s vozačem, a tko sam? Tko i gdje parkira u Kuhačevoj?

3

ZA 2020. DONESEN REKORDAN PRORAČUN

Županija će raspolagati s čak milijardu i pol kuna!