Osijek
POLJOPRIVREDNI FAKULTET

Otvorena izložba radova “Zelena infrastruktura”
Objavljeno 24. ožujka, 2017.

U sklopu međunarodnog skupa “Krajina-Krajobraz-Pejzaž” jučer je na Poljoprivrednom fakultetu otvorena izložba “Zelena infrastruktura”. Izložbu tradicionalno svake godine organizira Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije te Društvo krajinskih arhitektov Slovenije, s ciljem podizanja svijesti o problemima krajobrazne arhitekture te edukaciji stručne javnosti o novim trendovima. Izložbi su se pridružili i dekan Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku Vlado Guberac te zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš, koji su uvodno pozdravili sve nazočne te poželjeli dobrodošlicu suorganizatorima iz Društva krajobraznih arhitekata Hrvatske.

- Ovo je jedna od vrhunskih i profesionalnih izložbi koja je došla u naš grad. Ovo je svojevrstan putokaz svima nama u gradskoj upravi na koji način možemo baštiniti ono što imamo - a imamo zaista vrijednu baštinu i zelenu infrastrukturu s povijesno različitim gledištima, koja se uistinu može na različite načine valorizirati i obnavljati - istaknuo je Denis Ambruš, zamjenik gradonačelnika.

- Svrha ove izložbe je prije svega proslaviti 25 godina postojanja naših društava i, naravno, predstaviti suvremene trendove i pristupe u oblikovanju otvorenih prostora urbanih sredina - poručila je Andrea Knez, potpredsjednica Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata i suorganizatorica izložbe.

Izložbi je nazočio i načelnik općine Antunovac Ivan Anušić, koji je, zajedno sa Zoranom Lackovićem, predstavio projekt “RES park” izveden u suradnji s Udrugom “Od mene za tebe” i Poljoprivednim fakultetom. “Ovaj rehabilitacijsko-edukativno-senzorički park izvrsno je osmišljen projekt koji je na korist svoj djeci s posebnim potrebama, ne samo s područja Općine Antunovac nego i s područja cijele županije. RES park je trenutno u završnoj fazi, a planiramo i proširenje sadržaja - još jedno zemljište sa stajama za konje koji će služiti za terapijsko jahanje i rehabilitaciju djece s posebnim potrebama”, naglasio je Anušić. S. Goll

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike