Kultura
KONCERT IVANA KONEVA U OSIJEKU

Glazbene minijature velikih skladatelja
Objavljeno 23. ožujka, 2017.

Glazbene minijature velikih skladatelja poput Beethovena, Rahmanjinova, Čajkovskog, Mendelssohna, Kreislera i Ravela, a u obradi Sergeja Rahmanjinova mogla je osječka publika čuti u Muzeju Slavonije, u atriju Glavne straže, na koncertu Ivana Koneva, a u sklopu koncertnoga ciklusa Osječka glazbena srijeda.

Ivan Konev rođen je u Ukrajini, a obrazovanje je stekao u Moskvi. Kao aktivan interpret u SAD-u i inozemstvu, nastupao je na mnogim solističkim, ali i na koncertima komorne glazbe, predstavljajući standardni repertoar, ali i nova ili rijetko izvođena remek-djela. Iako je izgradio profesionalni život u SAD-u, često se vraća u Rusiju i Ukrajinu, gdje izvodi koncerte i predstavlja obrazovne programe. Neki od njegovih posljednjih projekata su izvedbe s Filharmonijskim orkestrom Kharkov i Simfonijskim orkestrom Yalta. Dr. Konev osnivač je i umjetnički voditelj klavirskog festivala te kampa klavira i gudača UWRF (Sveučilište u Wisconsinu River Falls) gdje podučava klavir.

Ciklus je to koji ugošćuje izvođače različitih stilova te se tako trudi ponuditi raznolik glazbeni sadržaj koji se ne viđa svaki dan. Organizatori su Grad Osijek uz partnerske organizacije - Muzej Slavonije, Glazbenu školu Franje Kuhača i Odjel za kulturologiju. N.Vek.

Možda ste propustili...

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

Najčitanije iz rubrike