TvObzor
NA HRT-U NOVA ZABAVNO-GLAZBENA EMISIJA “A-STRANA”

Najljepše pjesme iz hrvatske glazbene produkcije
Objavljeno 24. ožujka, 2017.

Na Prvom programu Hrvatske televizije od subote, 25. ožujka, u 20 sati, s emitiranjem počinje nova zabavno-glazbena emisija “A-strana”. Voditelji Duško Ćurlić i Ivan Vukušić ugostit će poznata imena hrvatske glazbene scene koja će gledatelje provesti kroz svoje najbolje i najdraže pjesme, ispričati svoju povijest te se prisjetiti važnih glazbenih opusa hrvatske zabavne glazbe, pop-glazbe i rock-glazbe. Bit će to dobro ugođena večer ispunjena hrvatskom antologijskom glazbom, a sve uz pratnju naših vrhunskih glazbenika.

Osim hrvatskih glazbenih zvijezda u emisiji će nastupiti i sudionici popularne HRT-ove emisije “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”. Poznati po svojim izvrsnim glasovnim mogućnostima u emisiji “A-strana” izvodit će na svoj način neke od najljepših pjesama iz hrvatske glazbene produkcije. Pokušat će starijoj i mlađoj publici predstaviti i približiti pjesme uspješnih hrvatskih autora i izvođača, a bit će tu i neočekivanih dueta i zanimljivih glazbenih suradnji.

Duško Ćurlić tvrdi kako je emisija dobar put da se pred ekranima u neopterećenoj zabavi nađu dvije, ili čak tri generacije, i vjeruje da natjecateljima iz HRT-ove emisije “The Voice – najljepši glas Hrvatske” nije svejedno pjevati pred ljudima koji su obilježili glazbenu scenu i ostavili duboki trag na njoj.

Glazbene teme emisije bit će posvećene glazbenim sastavima, vokalima, autorima, festivalima i glazbenim suradnjama. U šestoj emisiji izvodit će se glazba po vašemu izboru, a hitove će birati gledatelji na B-strani, odnosno na profilu emisije na Facebooku. U prvoj emisiji, koja je posvećena glazbenim sastavima, gledatelji Hrvatske radiotelevizije bit će u dobrome društvu Akija Rahimovskoga, Davora Gopca, Pere Galića, Ivana Pika Stančića te još devetnaest vrhunskih glazbenika. Osim na Prvome programu Hrvatske televizije, sve pojedinosti i zanimljivosti o emisiji “A-strana” moći će se pratiti na mrežnoj stranici Hrvatske radiotelevizije1, na stranici na Facebooku BstranaHRT2, na YouTubeu na adresi HRTnovimediji3 te na mobitelima, računalima i tabletima s pomoću multimedijske usluge HRTi. (N.K.)

 
Najčitanije iz rubrike