TvObzor
POWER RANGERS U KINIMA

Suvremena priča o poznatim tinejdžerskim superherojima
Objavljeno 24. ožujka, 2017.

Nadahnuti nepresušnom popularnošću serije Mighty Morphin Power Rangers, producenti i redatelj donose nam punu akcije suvremenu priču o poznatim tinejdžerskim borcima koji se od grupice otpadnika iz malog gradića pretvore u ujedinjeni tim moćnih superheroja.

Power Rangersi već desetljećima oduševljavaju svoje ljubitelje. Prvi su se put pojavili u Japanu u šarmantnoj kičastoj seriji Super Sentai, a 1984. godine televizijski producent Haim Saban našao se u Japanu na poslovnom putu i odmah su ga privukli. Osigurao je međunarodna prava na priču izvan Azije i Mighty Morphin Power Rangers su se pojavili na američkim ekranima 1993. godine. Uskoro su postali najgledanija televizijska serija u SAD-u i svjetski fenomen čija je popularnost samo rasla. S obzirom na njihovu popularnost, pojavila se ideja prenijeti njihovu priču na velike ekrane. Kako bi rangeri izgledali da su 2017. godine tinejdžeri u srednjoj školi?

Scenarij istražuje živote petero Power Rangersa kao srednjoškolaca iz 21. stoljeća koji se suočavaju s izazovima odrastanja – današnjim problemima društvenih mreža, cyber nasilja, pritiska vršnjaka i obitelji te nesigurne budućnosti – sve dok se istovremeno moraju naučiti nositi s nadljudskom snagom i herojskom sudbinom koja im je nametnuta bez imalo upozorenja.

Tek kad kvintet otpadnika zajedno krene odslužiti kaznu nakon škole, nađu se na putu koji im je odredila sudbina – i odjednom su povezani s neobičnim i svjetlećim novčićima koji im daju neobjašnjivu snagu. Sad moraju otkriti kako kontrolirati svoje tajanstvene sposobnosti, istovremeno pokušavajući pronaći svoj put kroz sve emocije i dramu koju proživljavaju tražeći svoje identitete… a usput i spasiti cijeli svijet.

Kad se krenulo s adaptacijom “Power Rangersa” u kinofilm, svi uključeni u projekt pridržavali su se jedne glavne misli: da žele ostati vjerni duhu televizijske serije – pune humora i akcije, a istovremeno je osuvremeniti u svakom drugom pogledu – od pronalaska novih mladih glumačkih nada do korištenja najsuvremenije VFX tehnologije.

Film je režirao Dean Israelite (Project Almanac), a u njemu glume Dacre Montgomery, Naomi Scott, RJ Cyler, Becky G, Ludi Lin, Bill Hader, Bryan Cranston i Elizabeth Banks. Scenarij je napisao John Gatins (Kong: Skull Island, Real Steel), a priču su zamislili Matt Sazama i Burk Sharpless (Dracula Untold) te Michele Mulroney i Kieran Mulroney. Producenti su Haim Saban, Brian Casentini, Marty Bowen i Wyck Godfrey. (N.K.)

 
KIMBERLY
RUŽIČASTI RANGER

Kimberly je nekoć vladala svojom srednjom školom, ali sada, nakon što je izbace iz njezine klike, pokušava otkriti svoje pravo ja. Iza imidža buntovnice bez razloga krije se tajna zbog koje se osjeća vrlo ranjivo. Glumi ju Naomi Scott, koja je započela karijeru na Disney Channelu UK prije nego što je došla u SAD i glumila u serijama Lemonade Mouth i Terra Nova.

JASON
CRVENI RANGER

Jason je bio velika nogometna zvijezda u svom gradiću, ali je zbog jedne sramotne pogreške izgubio sve. Kad ga upoznajemo, u potrazi je za iskupljenjem i pokušava se pronaći. Ali kad dobije priliku predvoditi neobični tim tinejdžerskih superheroja, suoči se s izazovom većim od onog koji je ikad mogao zamisliti. Ulogu je preuzeo Dacre Montgomery, mladi australski glumac.

BILLY PLAVI RANGER

Billyju je uvijek bilo teško komunicirati s drugima i znati kako se ponašati u društvu. Vrlo pametna, ali dobra osoba, on ima najnevinije srce u cijeloj grupi. Billy zapravo nikad nije imao prijatelje, tako da kad postane dio grupe, to mu puno znači i on se uvelike promijeni. Ulogu Billyja preuzeo je RJ Cyler, koji je osvojio producente i redatelja svojim iskrenim, zabavnim i emotivnim nastupom.

TRINI ŽUTI RANGER

Trini je pametna i kreativna, ali ne dopušta nikome da ju uistinu upozna. Njezini roditelji stalno se sele zbog posla i ona je uvijek “nova cura” koja se nema na koga osloniti. Trini je usamljenica koja je vrlo samostalna, ali i pažljiva. Sve što želi je pronaći prave prijatelje, ali to nikad neće priznati – pogotovo ne sebi. Glumi ju nagrađivana umjetnica i pjevačica Becky G.

ZACK CRNI RANGER

Sportski nadareni Zack naizgled je cool i opasan, ali puno toga se skriva iza njegove nepristupačne vanjštine. Zack krije od svih istinu o svom životu zbog koje se osjeća inferiorno pred vršnjacima. Glumi ga Ludi Lin, kanadski glumac kineskog podrijetla i majstor borilačkih vještina.

Možda ste propustili...

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata