TvObzor
IVANA MIŠERIĆ

Nastupom u showu testiram svoje granice i rješavam se sramežljivosti
Objavljeno 24. ožujka, 2017.

Poznata radijska voditeljica Ivana Mišerić, čiji glas budi tisuće slušatelja svakim radnim danom, već nekoliko tjedana nedjeljom oduševljava više od pola milijuna gledatelja Nove TV transformacijama u najveće glazbene zvijezde, i to u četvrtoj sezoni zabavnog hit-showa “Tvoje lice zvuči poznato”. U razgovoru za TV Obzor Ivana nam je otkrila kako je prošlo prvih nekoliko nastupa, je li show ispunio njezina očekivanja, ima li kakvih želja za buduće nastupe i još mnogo više.

Kraljevski teret na leđima

Transformacijom u kraljicu popa Madonnu probili ste led u prvoj emisiji TLZP-a, a čak ste na kraju nastupa i poljubili jednu od plesačica. Kako ste zadovoljni odabirom i svojim nastupom, kako je bilo biti Madonna?

- Kraljevski teret na leđima (smiješi se). Otkad je led probijen, lakše je živjeti! Madonna je prošla najbolje što je mogla. Nisam pjevačica, ne plešem baš predobro, glumatam ljudski u nekim benignim svakodnevnim situacijama... Dakle, meni je ovo skroz novi trenutak i mislim da su me dobro pripremili. Odlično je to što nisam zablokirala pri izlasku iz lifta, što sam znala kamo se trebam kretati i nisam zavijala. A posljednje mjesto, što sad... Ovo je zabava. Dajem sve od sebe.

Madonna vam je možda donijela posljednje mjesto, ali vam je zato transformacija u Maroon 5 osigurala pobjedu u drugoj emisiji. Kako se osjećate nakon što ste nastupili kao muškarac?

- Prošlo je odlično i osjećam se dobro. Uspjela sam se sabrati i pogoditi sve što je trebalo, jako sam zadovoljna izvedbom. I bila sam zgodan frajer na jednu večer (Adam Levine, nap.a), što je isto fora trenutak.

Kako je prošla transformacija u rock-sastav Kiss u trećoj emisiji? Što je bilo najlakše, a što najteže?

- Kiss je bio mrak. Odradila sam najbolje što sam mogla, maska je bila fenomenalna, kostim isto... Dečki iz benda bili su uz mene, poklopilo se sve. Svi komentiraju kako je bend bio sjajan, pa pirotehnika koja šiklja iz gitara... Skidam im kapu na nastupu. Digli su dojam za 200 posto. Baš sam uživala, nije mi bilo nimalo nelagodno u koži Paula Stanleyja. Najlakše je bilo hodati u platformama. Najteže je bilo pjevati falset.

Duh, energija i smijeh

Da sumiramo, je li show ispunio vaša očekivanja, kakvi su dojmovi?

- Nadišao je moja očekivanja. Ovakvo nešto dogodi se jednom i nikad više. Ima duha, energije, smijeha. Jedna fantastična avantura s hrpom genijalnih i zabavnih ljudi. Testiram granice svojih mogućnosti, učim, razbijam sram, tremu... Prava borba. Sjetim se često kako sam već pri prvom susretu s produkcijskim timom vidjela da se radi o zahtjevnom projektu koji je sjajno organiziran. Savjet kojim su me kupili definitivno je sljedeći: “Hoćemo iskrenost. Ako si tužna - budi u drami, ako te nešto smeta - reci, ako si sretna - vrišti od veselja!” Volim takav odnos.

Tko vas je od kandidata najviše iznenadio i čime?

- Dobro smo se svi osjetili, to mi je jako drago. Svi imaju smisao za humor i specifičan pozitivan karakter. S Daliborom Petkom povezana sam jako dugo, znamo se mnogo desetljeće i on me iznenadi svaki dan koliko je dobar i duhovit. U ovom showu sigurno će pokazati da je vrhunski zabavljač. Nives Celzijus me iznenadila. Zapravo, nije... Imala sam dobro mišljenje o njoj i prije showa, ali uz ova svakodnevna druženja mi je višestruko potvrdila sve što sam mislila. Staložena, jednostavna i užasno talentirana žena. Voljela bih da pobijedi.

Imate li kakvih želja kad je riječ o transformacijama?

- Nemam želja za dalje. Kad bih sada morala birati neku pjesmu koju bih pjevala, uzela bih neki hit iz prošlosti. Ne nešto prestaro, ali da je hit. Tipa Alen Vitasović ili Zoran Jelenković. Od ženskih izvođača Kasandra bi bila pun pogodak. U svakom slučaju uzela bih neku osebujnu ličnost sa specifičnim vokalom kako bi mi je bilo lakše imitirati.

Odgovaraju mi pritisak i gužva

Jeste li već razmišljali o tome kojim ćete još humanitarnim udrugama donirati novac ako pobijedite i u nekoj od sljedećih emisija?

- Na toliko mjesta čovjek može pomoći, svaka kuna će sigurno otići na dobro mjesto, to je najvažnije. Slaba sam na životinje. Nakon donacije Hrvatskoj udruzi za Alzheimerovu bolest, voljela bih da se među udrugama nađe bar jedna za čupavce.

Koliko vam vremena oduzme angažman u showu (pripreme, vježbe, snimanje) i kako to usklađujete sa stalnim poslom na radiju?

- Mnogo vremena odlazi na show. Bila sam svjesna toga od samog starta i ništa me nije moglo pripremiti na ovaj tempo. Mnogo probi, vježbanja kod kuće, snimanja... Ne žalim se, uživam. Pomalo mi i odgovaraju pritisak i gužva u rasporedu. Osjećam da je vrijeme iskorišteno jako dobro. Na radiju najnormalnije radim svoju jutarnju emisiju. Ima dana kad sam na rezervi sa snagom, jer buđenje u 4.20 sati uz ovaj ritam ne ide baš u prilog. Srećom, kolege na Otvorenom radiju su mi golem oslonac, daju mi da zbrišem s posla kad god trebam i uskaču mi na svim poljima.

Kako izgleda jedan vaš radni dan?

- Sada? Hajdemo najbolje uzeti ponedjeljak za primjer. Dakle, buđenje u 4.20, pa emisija na radiju od 6 do 10 sati. Nakon toga brzinska kava s mojom ekipom iz jutarnjeg showa, odlazak na vokalnu probu, pokupim odjeću za snimanja, jurim na dramsku probe. Zatim uslijedi pauza, pa tonska proba. U međuvremenu uspijem odgovoriti na nekoliko mailova, nešto pojesti i dolazim doma navečer, odnosno predvečer.

Koliko imate slobodnog vremena preko tjedna i kako ga provodite?

- Nemam mnogo slobodnog vremena preko tjedna. Stignem jedino prošetati psa. Vikend mi je slobodan, a onda ga jednim dijelom provedem u krevetu, a ostatak dana vježbajući sljedeću točku.

Razgovarao: Adrian ANDREJEK
PRETHODNE SEZONE TLZP-a

Jeste li gledali prethodne sezone showa i koje biste transformacije mogli izdvojiti?

- Jesam, strastveno sam pratila sve sezone. Pamtim Sašu Lozara kao genijalnu Taylor Swift, a bio je super i kao Jelena Rozga. Transformacija Marija Petrokovića u Dinu Dvornika jednostavno je bila čudo. Andrea Andrassy u Gaginom “Poker faceu” - vrh! A tek Minea kao Jole... Ma, mogla bih nabrajati do prekosutra.

Možda ste propustili...

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”