Učionica
FINANCIJSKA PISMENOST MLADIH

Društvena igra „Manje rizika - više zabave“ u svim hrvatskim školama
Objavljeno 23. ožujka, 2017.

Hrvatski ured za osiguranje (HUO) zajedno s predstavnicima društava za osiguranje, uz pokroviteljstvo Ministarstva financija i Ministarstva znanosti i obrazovanja predstavio je edukativnu društvenu igru „Manje rizika - više zabave“ s ciljem podizanja razine financijskog obrazovanja mladih.
Društvena igra „Manje rizika - više zabave“ namijenjena mladima distribuirat će se svim osnovnim i srednjim  školama uoči Svjetskog i Europskog tjedna novca (27. ožujka do 2. travnja), na temelju suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja i pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje.


Ovo je nastavak dugogodišnjeg rada na financijskom opismenjavanju mladih u području osiguranja, koje HUO i društva za osiguranje organiziraju poput predavanja i radionica, natječaja za najbolji videouradak ili završni diplomski rad iz područja osiguranja, edukativnih nagradnih igara i brojnih drugih aktivnosti, a sve pod sloganom Znanje je najbolje osiguranje.
„Pozivamo sve učenike, potražite školski primjerak društvene igre, jer omoguću je upravo vama mladima da  unaprijedite svoja znanja o financijskim pojmovima, naučite što znači biti svjestan financijskih mogućnosti i rizika kako biste planirali sigurniju budućnost jer znanje je najbolje osiguranje“, izjavio je Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje.

Znanje je najbolje osiguranje

Cilj igre „Manje rizika - više zabave“ je proći kroz pojedinačne faze života i sa što manje pretrpljenih šteta od rizika doći do cilja: ostarjeti zdravo i sretno. Prvu partiju odigrali su Damir Kedžo i studenti ekonomskih  grupa predmeta koji će u organizaciji HUO-a promovirati igru u školama u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike