Sport
“KOCKASTI” BROJE SATE DO UKRAJINE

Neka navijači feštaju na tribinama
jer mi u petak pobjeđujemo
Objavljeno 22. ožujka, 2017.
- Ukrajina je dobra. Ševčenko je bio jedan od najboljih napadača svijeta, i to iskustvo sada prenosi na svoje igrače - kaže Rakitić

Hrvatska nogometna reprezentacija gotovo 20 godina čeka pobjedu nad Ukrajinom. Davno je bila jesen 1997., ali kako se bliži petak, “kockasti” iz Zagreba uglas poručuju: “Bodovi sigurno ostaju u Hrvatskoj.” Atmosfera među hrvatskim nogometašima je dobra, vlada pozitivan naboj, igrači pucaju od samopouzdanja i broje sate do sudara na Maksimiru, na kojem se očekuje još jedna lijepa epizoda hrvatskog nogometa.

U petak se ne igra “utakmica svih utakmica”, nije to nikakav dan D, ali susret s Ukrajinom jedan je od najvažnijih ispita izbornika Ante Čačića i njegove družine u ovim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. Hrvatska je na čelu tablice I, ali drugoplasirani Ukrajinci opasno prijete i uoči dolaska u Zagreb poručuju: “Idemo po pobjedu.”

- Jedva čekamo opet igrati pred svojom publikom, pogotovo s obzirom na vijesti o gotovo rasprodanim ulaznicama - kaže Ivan Rakitić, koji je oduševljen što će reprezentacija nakon gotovo dvije godine u Hrvatskoj imati svog 12. igrača, naravno, onog s tribina.

- Želja nam je golema, bit će uz nas i rodbina, i prijatelji, i navijači, to nam je odmah igrač više. Uopće ne dvojim da ćemo svi dati sve od sebe, od prvog do zadnjeg koji dobije priliku igrati. Znamo što i tko nas čeka, svjesni smo važnosti utakmice i dobro se pripremamo. Neka naši navijači feštaju na tribinama, a mi ćemo pobijediti.

No, Ukrajina nije lak suparnik, Ševčenkova momčad je trenutačno druga na tablici I skupine s dva boda manje od Hrvatske (10).

- Naravno da neće biti lako, Ukrajina ima novog izbornika i igraju sve bolje. Ševčenko je bio jedan od najboljih napadača svijeta, i to iskustvo sada prenosi na svoje igrače. Imaju opasan vezni red i dovoljno iskusnih igrača da se neće uplašiti ni nas, ni punog stadiona. No, mislim da možemo odigrati uistinu dobru utakmicu. Ulogu favorita treba dokazivati na terenu, a naš je put izrazito pozitivan još od prije Europskog prvenstva. Dominantni smo, sigurni smo u sebe i želimo se pokazati u najboljem izdanju, a u petak ćemo valjda nastaviti ovaj uspješan niz na putu prema Rusiji - dodao je Raketa, koji je nedavno, na svoj 29. rođendan potpisao novi ugovor s Barcelonom.

Rakitić se osvrnuo na važnu trojku koja ne igra (Ćorluka, Vrsaljko i Perišić) za Hrvatsku. Kaže kako će dečki sigurno nedostajati, ali uopće ne sumnja da će odlični biti i oni koji ih zamijene. I. Liović

Oko Maksimira je jučer bilo pojačano osiguranje, to je odluka policije koja je već od srijede stadion stavila pod poseban tretman

Najčitanije iz rubrike